Ten Cate ziet Sparta goede zaken doen

Sparta Rotterdam heeft vrijdag na een reeks teleurstellende resultaten weer eens gewonnen in de Jupiler League. Onder toeziend oog van de nieuwe trainer Henk ten Cate, die zaterdag begint op Het Kasteel, boekte de titelkandidaat een zwaarbevochten zege bij FC Dordrecht: 1-2. Invaller Danny Buijs maakte 20 minuten voor tijd het winnende doelpunt.

Josimar Lima zet Sparta op achterstand.Beeld PROSHOTS

Zo kwam er voor Sparta een positief einde aan een roerige week. Afgelopen maandag eindigde het 125e verjaardagsfeestje van de oudste profclub van Nederland in een drama, door de nederlaag tegen FC Emmen (0-1). Een dag later werd trainer Michel Vonk ontslagen, Ten Cate maakte het seizoen af.

Sparta kwam aan de Krommedijk kort voor rust weer op achterstand door een treffer van Josimar Lima. Iliass Bel Hassani trok de stand na een uur gelijk, waarna Buijs voor de bevrijdende treffer voor Sparta zorgde. De Rotterdammers staan derde in de Jupiler League met 49 punten, op 2 punten van FC Volendam en Helmond Sport. De Noord-Hollanders losten Helmond Sport af aan kop door winst bij FC Emmen: 0-2. Jack Tuyp maakte zijn 26e doelpunt van het seizoen voor Volendam, dat net als Sparta één wedstrijd minder speelde dan Helmond Sport.

Bij de topper tussen Go Ahead Eagles en MVV Maastricht bleef het 0-0, waardoor beide ploegen wat achterop raakten in de titelstrijd. SC Cambuur boekte een riante zege op FC Oss: 4-1.

Henk ten Cate op de tribune bij Sparta.Beeld PROSHOTS
Meer over