Televisie

Juliana Afscheid van Juliana Vooruitblik op de uitvaart van prinses Juliana, die dinsdag plaatsvindt. Historicus Jan Bank praat over de geschiedenis van koninklijke begrafenissen, theologe Jacobine Geel over de uitvaartdienst....

Juliana in 70 bewogen jaren Documentaire die Bert Haanstra en Anton Koolhaas maakten over Juliana bij gelegenheid van haar zeventigste verjaardag. De film werd in 1979 in de bioscoop vertoond. Nederland 2, 21.10 uur.

Actualiteiten Goedemorgen Nederland Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat antidepressiva niet of nauwelijks werken bij kinderen, en wel kunnen leiden tot zelfmoordgedachten of -gedrag. Verder Max Pam, schrijver en columnist. Onlangs verscheen Het ravijn. In dit boek beschrijft hij zijn wederopstanding na een hersenbloeding. Nederland 1, 6.59 uur.

Netwerk Gesprek met Mariane Pearl, de weduwe van de Amerikaanse journalist van de Wall Street Journal, Daniel Pearl. Deze werd begin 2002 ontvoerd en onthoofd door moslim-fundamentalisten. Mariane vertelt hoe ze tegen de daders aankijkt en geeft haar visie op de War on Terror. Nederland 1, 20.30 uur. Amusement De koninklijke reistafel De culinaire tv-serie De reistafel staat de komende tien weken in het teken van de grotendeels verdwenen glorie van grotere en kleinere vorstendommen in IndonesiPresentator-samensteller Lonny Gerungan gaat in iedere aflevering van deze nieuwe serie op bezoek bij de nazaten van vorsten. Nederland 2, 17.25 uur.

Praatprogramma DolceVita Nederlanders stoppen het liefst morgen met werken, maar ondertussen werken ze van alle Europeanen de meeste uren per week. Oud-tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop praat over haar grenzeloze ambitie en haar leven in het teken van de sport. Nederland 1, 17.40 uur.

Barend en Van Dorp Psychiater Bram Bakker praat over zijn nieuwe boek Loden last, het taboe rond zelfmoord. Ook: cabareti Lenette van Dongen, die binnenkort gaat spelen in de musical Mama Mia. RTL 4, 22.30 uur.

Informatief Radar Het radioactieve radongas komt in elk huis voor. Dit gas veroorzaakt volgens het RIVM jaarlijks in Nederland zo'n achthonderd longkankerslachtoffers. De Gezondheidsraad meent zelfs dat radonstraling net zo veel slachtoffers eist als passief roken. Maar in welke huizen is er een extra hoge concentratie radon te vinden? Nederland 2, 20.35 uur.

Meer over