Televisie

Amusement..

Series Van twee series vanavond de eerste aflevering: de dramaserie Related draait om vier zusjes en hun werk en relaties. Aansluitend Rules of Engagement, een komische serie over de vriendschap tussen een getrouwd stel, een verloofd stel en een vrijgezel.

Net 5, 23.05 uur.

Sport

Holland Sport In hun sportshow ontvangen Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong hockeyer Taeke Taekema. Hij praat over zijn grootste wapen: de strafcorner. Verder Ajax-talent Siem de Jong over Feyenoord-Ajax.

Nederland 3, 20.25 uur.

Wielrennen Peter Vogelzang, voormalig korpschef van de regiopolitie Utrecht, leidde het onafhankelijke onderzoek naar de gebeurtenissen rond de Deense wielrenner Michael Rasmussen in de Tour de France. Vandaag presenteert de commissie-Vogelzang haar rapport. De directie van de Rabobankploeg haalde geletruidrager Rasmussen deze zomer uit de Tour omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in juni. In het NOS Sportjournaal aandacht voor de presentatie van het rapport.

Nederland 3, 22.30 uur.

Actualiteiten

Pauw & Witteman Te gast zijn onder anderen CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel, die vertelt over het CDA-congres van het afgelopen weekeinde en over het ontslagrecht, en criminoloog Jan Dirk de Jong die jarenlang onderzoek deed naar delinquent groepsgedrag van Marokkaanse jongeren in Amsterdam-West. Hij verdedigt donderdag zijn proefschrift met de titel Kapot moeilijk.

Nederland 1, 23.00 uur.

Dans

Trefwoord

In Tussen twee huizen vertelt regisseur Clara van Gool het verhaal van Oscar en Stella, twee werkende veertigers in een anonieme stad. Hij: weerman, zij: redacteur. Hun huwelijk wordt op de proef gesteld als zij tijdelijk op het huis van hun overbuurman passen en hun geheime gedachten en fantasieën tot leven komen. Tussen twee huizen is een `fysieke fictiefilm` over het conflict tussen het zichtbare en het denkbare. Met acteurs Anneke Blok en Bert Geurink en choreograaf/danser Jordi Cortes Molina.

Nederland 2, 23.45 uur.

Meer over