Televisie

The Walking Dead marathon

Foxlife, zaterdag, 16.30 uur

Om te vieren dat dinsdag het derde seizoen van zombiehorrorserie The Walking Dead begint, zendt de digitale tv-zender FOXlife dit weekend een marathon uit met alle afleveringen uit het eerste en tweede seizoen.

Ik vertrek

Ned 1, zaterdag, 21.45 uur

Het begin van een nieuw seizoen vol vergunningsperikelen, lekkende daken en gapende cultuurkloven. In de eerste aflevering het verhaal van de Zeeuwse familie Paauwe. Vader Gert-Jan is zijn werk in Nederland zat en neemt zijn vrouw en twee zoons (11 en 7 jaar) op sleeptouw naar Auvergne, Frankrijk.

Opium

Ned 2, zaterdag, 22.35 uur

Liesbeth List maakt de vijf finalisten bekend van het Ramses Shaffy Art Project. Dit kunstproject geeft kunstenaars de kans om een werk te ontwerpen voor het nieuwe Amsterdamse metrostation Vijzelgracht, geïnspireerd op het leven en werk van Ramses Shaffy. De komende weken kan het publiek stemmen.

Family guys

BBC 2, zaterdag, 23.00 uur

Historicus en journalist Tim Stanley is Amerika-gek en wil weten wat moderne sitcoms zeggen over de stand van het land. Aan de hand van onder andere South Park, The Cosby Show, Family Guy en Will and Grace onderzoekt hij hoe anders de Amerikanen in de afgelopen jaren zijn gaan kijken én denken.

Focus

Ned 2, zondag, 19.25 uur

Deze BBC-documentaire uit de reeks Horizon onderzoekt de rol van het onbewuste bij het menselijk gedrag. We 'voelen' potentieel gevaar eerder dan we het 'zien'; dit onbewuste ontwikkelt

zich, verandert en leert bij.

Langs de grenzen van Turkije

Ned 2, zondag, 20.25 uur

Bram Vermeulen bezoekt het grensgebied tussen Syrië en Turkije. Steun aan het verzet tegen het Syrische regime lijkt zo logisch, maar de overwegend alawitische bevolking leeft op gespannen voet met de talloze gevluchte Syrische rebellen die nu hun steden en dorpen bevolken.

Bellicher

Ned 3, zondag, 20.25 uur

Herhaling van de vierdelige thrillerserie naar de boeken van Charles den Tex. Daan Schuurmans speelt een medewerker van een prestigieus communicatie-adviesbureau, die per toeval betrokken raakt bij een moordzaak en moet rennen/vechten/denken voor zijn leven. Ook met Theo Maassen en Anna Drijver.

Holland Doc

Radio 1, zondag, 21.04 uur

Vorige maand stonden de ontblote borsten van Kate Middleton op websites en in tijdschriften en kranten wereldwijd. Maar waarom al die heisa? Waarom zo ingewikkeld doen over een beetje naakt? In deze persoonlijke documentaire van Botte Jellema alles over lichamelijkheid, schaamte en bloot.

Belpop: dEUS XL

Canvas, zondag, 21.40 uur

Extra lange 'Director's cut' van het portret dat Sarah De Bisschop en Jochen Verstraete in 2011 maakten over rockband dEUS. Met net iets meer tijd en ruimte voor de details dit keer. Met medewerking van behalve dEUS zelf ook o.a. Gary Lightbody (Snow Patrol), Brian Molko (Placebo) en Guy Garvey (Elbow).

undefined

Meer over