Televisie

Informatief..

De zomer van 1823 Historicus Geert Mak treedt in de voetsporen van Jacob van Lennep en wandelt van Lemmer naar Franeker. Nederland3, 19.55uur.

Terzake zomer Reportage over de verkoop van eicellen via internet. Kinderloze echtparen schijnen tienduizenden dollars over te hebben voor een eicel van dames met de juiste maten en intelligentie, blijkt uit de documentaire Baby’s op bestelling. België2, 20.00uur.

Rij ik zo? Voyeuristisch verkeersprogramma gebaseerd op het beproefde recept van Blik op de Weg. Nederland2, 20.25uur.

Keuringsdienst van Waarde De verslaggever van het kritische consumentenprogramma wordt uitgejouwd door de bezoekers van een Italiaans café nadat hij een reclamefilmpje heeft getoond van Bertolli. Daarin kneden authentieke oude Italiaanse vrouwen met de handen tomatensaus. Het filmpje maakt Italië en de Italianen belachelijk, vonden de stamgasten. Herhaling, aangevuld met nieuwe fragmenten. Nederland3, 21.30uur.

Vriend en vijand De gemeente Rotterdam gaat een flink deel van de sociale huurwoningen in de wijk Nieuw Crooswijk slopen. De meeste bewoners zullen moeten vertrekken naar diverse randgemeenten. Dat leidt tot buurtprotest. ‘We moeten wijken voor de rijken.’ Een reportage. Nederland1, 23.10uur.

Amusement

Shownieuws Een ‘exclusief verslag’ van de reis en de optredens van Albert West in Afghanistan. SBS6, 19.25uur.

Actualiteiten

Twee Vandaag Moet er net als in Groot-Brittannië een campagne komen om Nederlanders voor te bereiden op een terroristische aanslag en zo ja, hoe moet die er dan uitzien? Een reclamemaker, een psycholoog en de schrijver van een boek over de voormalige Bescherming Bevolking in de Koude Oorlog geven raad. Nederland2, 17.59uur.

Film

Door David Sneek

Follow the Fleet (Mark Sandrich, 1936). Musical met muziek van Irving Berlin en Fred Astaire als dansende matroos. BBC 2, 14.00uur.

Repli-Kate (Frank Longo, 2002). Domme komedie. Twee wetenschappelijk aangelegde jongens creëren in een experiment hun ideale vrouw en moeten haar vervolgens onder controle zien te houden. Veronica, 20.30 uur.

Prizzi’s Honor (John Huston, 1985). Sterke misdaadkomedie, waarin Jack Nicholson als lid van een mafiafamilie verliefd wordt op huurmoordenares Kathleen Huston. Boosaardig en romantisch tegelijk. RTL 5, 20.30 uur.

Color of Night (Richard Rush, 1994). Om de moord op een collega te onderzoeken, neemt psychiater Bruce Willis diens verdachte patiënten over. SBS 6, 20.30 uur.

Vénus beauté (institut) (Tonie Marshall, 1999). In de Vénus beauté-salon werkt Nathale Baye als schoonheidsspecialiste en leert er een bonte verzameling klanten en andere vreemde types kennen. Aangename komedie. BBC 2, 1.20 uur.

Meer over