Televisie

Verborgen verleden

Ned 2, zaterdag 20.15 uur

Bekende Nederlanders gaan op zoek naar hun familieverleden. Vanavond acteur Nasrdin Dchar, die in 2011 een Gouden Kalf won voor zijn rol in de film Rabat. Hij gaat naar Marokko en onderzoekt het verleden van zijn opa, die hij nauwelijks heeft gekend.

De ontmaskering van de vastgoedfraude

Ned 2, zaterdag 21.05 uur

Tweede aflevering van de vierdelige serie waarin de onlangs overleden Jeroen Willems een sterke rol speelt als Theo Frijn, die samen met Ger van Woerden (Ian Bok) miljoenen euro's heeft verduisterd. De serie is een gedramatiseerde versie van de werkelijkheid.

De tv kantine

RTL 4, zaterdag 20.00 uur

De eerste aflevering dit seizoen van het satireprogramma van Irene Moors en Carlo Boszhard werd vorige week enthousiast ontvangen. Op de valreep werden persiflages van Sylvie en Rafael van der Vaart toegevoegd, die sinds begin dit jaar uit elkaar zijn. Chantal Janzen en Gordon spelen gastrollen.

24 uur met...

Ned 3, zaterdag 01.10 uur

Nieuw seizoen van het interviewprogramma waarin Wilfried de Jong zich 24 uur opsluit met een BN'er. Cabaretier Javier Guzman is de eerste gast. Hij kwam in 2005 in opspraak wegens een vechtpartij en heeft lange tijd een alcohol- en drugsverslaving gehad. Openhartig praat hij over zijn verleden.

Ice Bear

National Geographic, zondag 18.00 uur

Aangrijpende documentaire over het lot van de ijsbeer: een van de grootste slachtoffers van de opwarming van de aarde. Steeds vaker is de ijsbeer genoodzaakt te verhuizen naar meer zuidelijke gebieden op het vasteland. Kan hij zich daar aanpassen?

Studio sport

Ned 1, zondag 19.00 uur

De klassieker Ajax tegen Feyenoord doet het altijd goed, maar nu al helemaal. Beide ploegen zijn ouderwets sterk en beiden zijn nog in de race voor het landskampioenschap. Vooral voor Feyenoord een opvallende prestatie na het dramatische seizoen van 2010-2011. Kan de club Ajax in de Arena verslaan?

De Wilde Keuken

Ned 2, zondag 19.20 uur

In deze herhaling van Wouter Klootwijks Wilde Keuken draait het om water. Hoe komt de Wilde Keuken op Wielen aan water onderweg? Gewoon aanboren, hoewel het niet mag. Pijp in de grond en het water spuit omhoog. Menig mondain mens haalt hier de neus voor op en koopt water in flessen. Merkwaardig.

Guido Weijers: Axestos

Ned 3, zondag 21.55 uur

Ga je de rest van je leven dingen doen die je verstandig lijken? Of doe je wat je leuk vindt? Dat is de centrale vraag in deze show van cabaretier Guido Weijers. Om tot een antwoord te komen, grapt hij over alledaagse zaken: van de fascinatie van mannen voor autoraces tot de aanstellerij rond bevallingen.

GP: Dakar 2013

RTL 7, zondag 22.45 uur

De afgelopen twee weken moesten de deelnemers van de Dakar Rally liefst 8.000 kilometers afleggen over hobbelige wegen, eindeloze paden en stugge zandvlaktes door Zuid-Amerika. Vandaag bereiken de coureurs, als alles goed gaat, de finishlijn in de Chileense hoofdstad Santiago.

undefined

Meer over