Televisie

Sport..

Voetbal Insite Barbara Barend praat met bondscoach Marco van Basten over het Nederlands elftal. Oud-voetballers Wim Kieft en Willem van Hanegem schuiven ook aan. RTL 7, 22.30 uur.

Amusement

Expeditie Robinson Nieuwe reeks. Een combinatie van de zeventien beste en meest spraakmakende kandidaten uit de voorbije edities gaan de confrontatie met elkaar aan. Talpa, 20.30 uur.

Het familiediner Oma en schoondochter Hanny hebben elkaar drieëneenhalf jaar niet gesproken. Kleindochter Mariska Hijmering hoopt de relatie te herstellen. Bert van Leeuwen schiet te hulp. Nederland 1, 22.00 uur.

The closer Pilot-aflevering. Kyra Sedgwick speelt een keiharde CIA-agente die het moet zien te redden in de wereld van geweld en criminaliteit. Sedgwick werd voor haar rol genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste actrice. Net 5, 22.50 uur.

NPS Klassiek Het Radio Filharmonisch Orkest Holland, het Groot Omroepkoor, het Koor van De Nederlandse Opera, het Nationaal Kinderkoor/Nationaal Jeugdkoor en de tenor solist Hugh Smith onder leiding van dirigent Edo de Waart spelen het Te Deum van Hector Berlioz. Nederland 3, 23.55 uur.InformatiefBij ons thuis Veel pubers raken in de schulden doordat zij met hun bankpasjes meer geld kunnen opnemen dan ze hebben. De huidige generatie jongeren weet niet wat het is geen geld te hebben. Is de portemonnee leeg, dan wordt er bijgepind. Nederland 2, 16.55 uur.Radar Inmiddels heeft menig huishouden ten minste drie afstandbedieningen. Een grote bron van ergernis. Een universele afstandsbediening lijkt een goede oplossing. Radar kijkt of ze wel echt handig zijn. Nederland 2, 20.30 uur.UQ 2006 Eerste afleving van een achtdelige quizserie tussen de veertien Nederlandse universiteiten, die strijden om de Gouden Universiteitsgraal. Presentator is historicus Maarten van Rossem. Nederland 3, 21.15 uur.PraatprogrammaBarend & Van Dorp Met saxofoniste Candy Dulfer en rapper Extince die een medley geven van vertaalde hits van Diana Ross, Prince, Beyonce en De La Soul. Talpa, 23.00 uur.FilmsDoor Pauline KleijerLotta uit de Kabaalstraat (Johanna Hald, 1992). Leuke kinderfilm naar het boek van Astrid Lindgren. België 2, 9.45 uur.Sister Kenny (Dudley Nichols, 1946). Biografische film over de Australische non Elizabeth Kenny, die zich als een van de eersten heeft ingezet voor de behandeling van polio. BBC 2, 14.10 uur.The Best Man (Malcolm D. Lee, 1999). Op dezelfde dag dat Taye Diggs als getuige van de bruidegom bij een huwelijk is, komt zijn autobiografische boek uit waarin hij vertelt over zijn relatie met de bruid. Net 5, 20.30 uur.Eyes Wide Shut (Stanley Kubrick, 1999). Laatste film van Kubrick, gebaseerd op Schnitzler's Traumnovelle. Veronica, 21.30 uur.NPS Klassiek Het Radio Filharmonisch Orkest Holland, het Groot Omroepkoor, het Koor van De Nederlandse Opera, het Nationaal Kinderkoor/Nationaal Jeugdkoor en de tenor solist Hugh Smith onder leiding van dirigent Edo de Waart spelen het Te Deum van Hector Berlioz. Nederland 3, 23.55 uur.

Informatief

Bij ons thuis Veel pubers raken in de schulden doordat zij met hun bankpasjes meer geld kunnen opnemen dan ze hebben. De huidige generatie jongeren weet niet wat het is geen geld te hebben. Is de portemonnee leeg, dan wordt er bijgepind. Nederland 2, 16.55 uur.

Radar Inmiddels heeft menig huishouden ten minste drie afstandbedieningen. Een grote bron van ergernis. Een universele afstandsbediening lijkt een goede oplossing. Radar kijkt of ze wel echt handig zijn. Nederland 2, 20.30 uur.

UQ 2006 Eerste afleving van een achtdelige quizserie tussen de veertien Nederlandse universiteiten, die strijden om de Gouden Universiteitsgraal. Presentator is historicus Maarten van Rossem. Nederland 3, 21.15 uur.

Praatprogramma

Barend & Van Dorp Met saxofoniste Candy Dulfer en rapper Extince die een medley geven van vertaalde hits van Diana Ross, Prince, Beyonce en De La Soul. Talpa, 23.00 uur.

Meer over