televisie

Actualiteiten..

Netwerk De rubriek loopt vooruit op de problemen waarmee Nederlandse militairen zullen terugkeren uit Uruzgan. Bij eerdere missies kwam twintig procent van de Nederlandse militairen met problemen of zelfs trauma’s terug. Drie veteranen over hun ervaringen. Nederland 1, 20.30 uur.

TweeVandaag Minstens 800 duizend wielergekke landgenoten worden vandaag verwacht in het Limburgse heuvelland om de mannen van de Tour de France toe te schreeuwen. Een verslag van hectische uren in Valkenburg aan de Geul. Nederland 2, 17.58 uur.

Documentaire

De natuur van Israël De hitte in het gebied tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee kan ’s zomers zo verzengend zijn, dat maar weinig dieren hier weten te overleven. Ze krijgen steeds meer concurrentie van de mens, die zich ook steeds beter redt in de woestijn. Nederland 1, 16.05 uur

China In de documentairereeks over China aandacht voor de Tibetaanse boeddhisten en katholieken, die door de Chinese autoriteiten voortdurend in de gaten worden gehouden. De Falun Gong is zelfs verboden. BBC 2, 22.00 uur.

Vergeten inzet Tientallen Zuid-Hollandse vissers kozen ervoor om tijdens de WO II uit te wijken naar het vrije Groot-Brittannië, of ze werden daartoe gedwongen door de Nederlandse marine. Eenmaal daar aangekomen werden hun boten ingenomen en werden ze op mijnenvegers in de Britse wateren gezet om te patrouilleren. Hun vrouwen en kinderen werden geëvacueerd naar Friesland, waar ze in onzekerheid over het lot van hun mannen het eind van de oorlog moesten afwachten. Nederland 1, 23.25 uur.

Informatief

Ander Tijden: D66 De val van kabinet-Balkenende II, veroorzaakt door D66 – dat is voor het geschiedenisprogramma aanleiding om de uitzending te herhalen die eerder aan de Democraten werd gewijd. Nederland 3, 20.25 uur.

Sport

WK halve finale Rechtstreeks verslag van de halve finale van het WK voetbal, waarin Duitsland en Italië elkaar treffen. Nederland 2, 20.50 uur.

Films

Door David Sneek

Junior (Ivan Reitman, 1994). Vervelende komedie met Arnold Schwarzenegger die dankzij een medisch experiment zwanger wordt. SBS 6, 20.30 uur.

Josie and the Pussycats (Harry Elfont en Deborah Kaplan, 2001). Zoete komedie over een meidenband en hun handige manager Alan Cumming. RTL 7, 20.30 uur.

National Lampoon’s Vacation (Harold Ramis, 1983). Flauwe komedie die vele vervolgen kreeg. Chevy Chase gaat met zijn gezin op vakantie, waarbij van alles misgaat. Veronica, 20.30 uur.

E continuavano a fregarsi il milione di dollari (Eugenio Martin, 1971). Lee van Cleef, James Mason en Gina Lollobrigida in rommelige westernkomedie. BBC 1, 01.20 uur.

Meer over