Televisie

Actualiteiten..

2Vandaag Na bijna 30 jaar lijkt Griekenland met terreurgroep 17 af te rekenen. Nu er een aantal kopstukken zijn opgepakt, blijkt de organisatie niet uit radicale ideologen te bestaan maar uit ordinaire criminelen. Verder een reportage over de Nederlandse onderzeeër 0-20, die voor de oostkust van Maleisië door de International Association for Handicapped Divers (IAHD) werd teruggevonden. De volgende zoektocht gaat naar een Japanse onderzeeër uit. Nederland 2, 17.58 uur.

Netwerk Een portret van een generatie Amerikaanse moeders met autistische kinderen. Zij hebben van psychiaters en psychologen te horen gekregen dat autisme samenhangt met een gebrek aan moederliefde. Inmiddels is deze theorie achterhaald, maar de moeders kampen nog steeds met een schuldgevoel. Nederland 1, 20.30 uur.

Kunst

Stardust Vanavond het tweede deel over filmregisseur Stanley Kubrick, die op 7 maart 1999 stierf. Nederland 3, 23.45 uur.

Sport

Studio sport Een rechtstreeks verslag van de 17e etappe van de Tour de france van Aime naar Cluses. Deze derde Alpenetappe heeft een lengte van 142 kilometer. De renners moeten over de Cormet de Roselend (1968 meter), de Col de Saisies (1650 meter), de Col des Aravis (1498 meter) en de Col de la Colombière (1618 meter). Nederland 2, 12.55 uur.

Documentaire

Noorderlicht De G7 hebben besloten om voor 717 miljoen dollar een sarcofaag te bouwen rond reactor 4 van de Tsjernobyl Centrale. Op die manier kan voorkomen worden dat de grote hoeveelheid splijtstof een uitweg vindt. Maar is er nog wel radioactief materiaal in de kern achtergebleven? Nederland 3, 19.55 uur. Herhaling.

Meer over