Televisie

Praatprogramma Barend & Van Dorp Een van de gasten is Petra Heyboer, weduwe van de overleden kunstenaar Anton Heyboer. RTL 4, 22.50 uur....

Informatief R adar Tips over waar je als koper op moet letten als je een miskoop met een tweedehands auto wilt voorkomen. Verder aandacht voor een gezond voedingspatroon dat een scala aan ziekten kan voorkomen. Tevens een reportage over een dieetexpert die een voedingsadvies heeft ontwikkeld dat onder meer helpt tegen de darmziekte Crohn en tegen ME. Ne -derland 2, 20.25 uur.

Terug op de werkvloer Martin van der Valk van de hotelketen komt in zijn vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn, waar hij merkt dat het voeren van pinguïns heel wat moeilijker is dan mensen in zijn restaurant te eten geven. Nederland 3, 20.25 uur.

Netwerk Een reportage over het Nederlandse softdrugsbeleid. Alleen al in Zuid-Limburg zijn tienduizenden hennepkwekerijen. De burgemeesters pleiten voor onorthodoxe maatregelen en willen de hennepteelt onder staatstoezicht brengen. Nederland 1, 20.30 uur. Documentaire Televisie tot de dood erop volgt Documentaire over regisseur Rob Touber, die dertig jaar geleden overleed tijdens opnamen van een show met Adèle Bloemendaal in de studio in Hilversum. Gerard Cox, Adèle Bloemendaal en zijn laatste levenspartner, Hans van Genderen, schetsen het beeld van een totale workaholic.

Nederland 3, 21.00 uur Muziek Krezip De band Krezip is bezig met de opnamen van de cd What are you waiting for. MTV filmt het proces. Vanaf vandaag is Krezip zes weken lang iedere maandag, tussen 19.30 uur en 20.00 uur te zien. MTV, 19.30 uur.

NPS Klassiek Een reportage over het zevende Internationale Franz Liszt Pianoconcours, dat afgelopen twee weken in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht plaatsvond. In deze documentaire aandacht voor de achtergrond van de kandidaten, de opkomst van pianisten uit het Verre Oosten, pianowerken die niet alleen veel noten bevatten, maar ook een verhaal vertellen, de strenge eisen van de internationale jury en de wereldwijde tournee die de winnaar te wachten staat. Ne d e r -land 3, 23.50 uur.

Meer over