Televisie

Actualiteiten Buitenhof Onder meer aandacht voor de nieuwe bijbelvertaling die komende week uitkomt. Zal het tot een opleving van het geloof leiden en is Nederland nog wel een christelijke natie?...

Nederland 3, 12.10 uur.

Netwerk Een interview met Marten Toonder over hoe het is om oud te worden. Toonder, geboren in 1912, kijkt terug op zijn leven. Nederland 1, 20.15 uur.

Muziek Vrije Geluiden Over the top with Franz. Een verslag van de registratie van Schuberts Winterreise door tenor Ian Bostridge en pianist Julius Drake. Operaregisseur David Alden was ervan overtuigd geraakt dat Schubert wist dat hij door syfilis tot waanzin gedoemd was. Daarom name Alden de muzikanten mee naar een leegstaand psychiatrisch ziekenhuis dat hij had laten ombouwen tot een desolate hel.

Nederland 3, 11.00 uur.

Sport Holland Sport Op de dag van de topper tussen PSV en Ajax ligt Marciano Vink op de massagetafel. De middenvelder speelde voor beide clubs. En: naar aanleiding van de kwetsende spreekkoren tijdens ADO Den Haag -PSV een gesprek met stadionspeakers over hun rol in het stadion. Nederland 3, 17.00 uur.

Praatprogramma Het Lagerhuis Er wordt gedebatteerd over de volgende stellingen: negeren is de beste remedie tegen kwetsende spreekkoren; politici moeten zich niet bemoeien met rechtszaken; Buttiglione kan gerust eurocommissaris van Justitie worden; de politie moet fors meer bevoegdheden krijgen om straatterreur tegen te gaan. Nederland 3, 21.00 uur

Het Geluk van Nederland Gaat u ook naar boven? Programmamaakster Karin Schagen en cameraman Chris Blokhuis verdiepten zich in de microkosmos van ouderen. Ze hielden zich dagenlang op in de trage lift van het Henriëtte Rolandholsthuis in de Bijlmer. Nederland 3, 23.15 uur.

Meer over