Televisie

Actualiteiten..

Twee vandaag Gesprek met Candace Bushnell, schrijfster van Sex and the city die op promotiebezoek is in Nederland. Nederland 2, 17.59 uur.

Netwerk De vakanties naderen hun einde en dus gaan we weer massaal in de file. Ronald Waterman, waterbouwkundige en statenlid van Zuid-Holland, zegt al jaren een praktische en relatief goedkope oplossing in bezit te hebben. Een portret. Nederland 1, 20.30 uur.

Amusement

Grad Damen Vrolijke muziekspecial met volkszanger Grad Damen ('Als sterren stralen', 'Hallo ik hou van jou') vanuit Curaçao. Nederland 2, 22.08 uur.

Documentaire

Zembla Over afluisterpraktijken. Zembla laat twee IT'ers aan het woord volgens wie de telefoongesprekken, gebruikt in de rechtszaak tegen de Koerdische leider Baybasin, zijn gemanipuleerd. Herhaling. Nederland 3, 21.15 uur.

Vergezicht Geallieerde piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gewond raakten, kwamen, als ze geluk hadden, terecht bij een Britse en een Canadese chirurgdie hun brandwonden verpleegden met volstrekt nieuwe methoden. Deze piloten richtten in 1941 de Guinea Pig Club op (club van proefkonijnen). Sommigen ondergingen wel tachtig operaties, en zeker 40 van hen trouwden met een verpleegster van hun afdeling. Nederland 3, 22.50 uur.

Kunst

Hexagon: Atlantique In de muziekfilm Atlantique komen componist Richard Rijnvos en filmer Frank Zweers tot een analogie in klank en beeld. Zij hanteren voor beide disciplines dezelfde methode. In de compositie lopen vier verschillende lagen langs elkaar, zonder dwarsverbindingen. Nederland 3, 15.13 uur.

Sport

NOS Sportjournaal Aandacht voor de derde etappe in de Ronde van Nederland, van Coevorden naar Denekamp en de individuele tijdrit van Nordhorn naar Denekamp. Nederland 2, 22.39 uur.

Meer over