Televisie

Actualiteiten..

Netwerk Het verhaal van Martine. Op 1 november vermoordde haar schizofrene broer hun vader. Jarenlang heeft de familie tevergeefs hulp gezocht bij tal van personen en instanties. Ze vonden nergens gehoor, omdat de meerderjarige jongen zelf geen hulp accepteerde. Nederland 1, 20.30 uur.

Informatief

Nationale Actie voor Azië Martijn Krabbé, Paul de Leeuw en Robert ten Brink laten zien wat er is gebeurd met het mede door hen ingezamelde geld voor de slachtoffers van de tsunami een jaar geleden. RTL 7, 20.30 uur.

Zembla Medicijnen ter behandelingen van kanker worden beter en duurder. Ziekenhuizen houden de hand op de knip. Herhaling. Nederland 3, 21.10 uur.

Dieren

Apen Twee aansluitende documentaires over apen. Eerst Chimp week over het dagelijks leven van een groep chimpansees in de Afrikaanse jungle. Daarna Apes in Danger over het teruglopend aantal apen op de wereld. BBC 1, 20.00 uur, BBC 2, 20.30 uur.

Pferde des windes Documentaire over een fokkerij van volbloed Arabische paarden in Qatar. Dit emiraat aan de Perzische Golf is internationaal vermaard om zijn volbloeden. Jockeys uit Amerika en Europa staan de fokkersfamilie Al Thani uit deze documentaire bij. Arte, 19.00 uur.

Sport

Holland Sport Gianni Romme en Mark Tuitert over hun teleurstelling dat zij niet naar de Olympische Spelen mogen.

Nederland 3, 19.55 uur.

When expeditions go wrong Reportage over bergklimmers die voor een moreel dilemma komen als ze op de Mount Everest twee groepen klimmers in doodsnood aantreffen. Moeten ze hun leven wagen? Nat. Geographic, 21.00 uur.

Dakar 2006 Dagelijks verslag van de woestijnrally Lissabon-Dakar. RTL 7, 22.30 uur.

Documentaire

Dokument De 83-jarige Linda heeft zich altijd ingezet voor anderen en doet dat nog steeds, hoe zeer ze haar overleden man ook mist. Onlangs werkte ze zelfs als vrijwilliger in Suriname.

Nederland 1, 22.50 uur.

Muziek

NPS Klassiek Registratie van Verdi's Requiem (Messa da requiem). Concert dat het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Valery Gergiev op 14 mei 2005 gaf.

Nederland 3, 23.40 uur.

Meer over