televisie

Sport..

Praatprogramma

Studio Voetbal Presentator Jack van Gelder praat met analytici Youri Mulder en Hugo Borst en een voetbalgast over de zaterdag gespeelde EK-kwalificatiewedstrijd Bulgarije-Nederland. Ze blikken ook vooruit op het duel tussen Nederland en Albanië aanstaande woensdag.

Nederland 1, 22.15 uur.

Documentaire

Close-up: Drs. P: Niet van talent gespeend Eigenlijk wilde hij niet, maar omdat de regisseur `zo dramde`, besloot drs. P., dichter en liedjesschrijver, het toch te doen. Heinz Polzer (87), geboren in het Zwitserse Thun ten zuiden van Bern, is te zien langs de Amsterdamse grachten, in de straten van Utrecht en in een snelle boot door Rotterdam. Een documentaire met zijn bekende nummers.

Nederland 2, 18.55 uur.

Drama

Wilhelmina Eerste van vier afleveringen van de Nederlandse dramaserie over koningin Wilhelmina (1880-1962). De reeks is gebaseerd op het toneelstuk van Ton Vorstenbosch. Anne Will Blankers speelt de hoofdrol.

Nederland 2, 20.30 uur.

Informatief

Reporter: De kracht van de tabaksindustrie Nederland blijft achter in the war on cigarettes. Nederland loopt niet voorop met antirookmaatregelen, waarschuwingen op pakjes, rookvrije werkplekken en rookvrije horecagelegenheden. Oorzaak is de sterke tabaksindustrie.

Nederland 3, 22.05 uur.

Meer over