Televisie

Actualiteiten..

Documentaire

China Blue De 16-jarige Jasmine is een van de miljoenen piepjonge arbeidsters die het arme Chinese platteland verruilen voor de fabriek in de hoop dat ze hun familieleden met hun salaris kunnen helpen. Ze werkt als losse-draadjesknipper in een jeansfabriek en woont net als haar vriendinnen op het terrein van de fabriek. In haar dagboek schrijft Jasmine over haar dagelijks bestaan: over het werk, het vieze eten, en het heimwee. De meisjes zijn zo moe dat ze in hun pauze boven op een berg spijkerbroeken in slaap vallen. Maar wie protesteert of te langzaam werkt, wacht een boete of ontslag. Deze documentaire is op het IDFA in Amsterdam bekroond met de Amnesty International/DOEN Human Rights award.

Nederland 2, 14.30 uur,

Cocaïne Mandy Pijnenburg was 18 toen ze op het vliegveld van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek werd gearresteerd met 22 kilo cocaïne in haar koffer. Na mishandeling was de tiener door een netwerk van loverboys gedwongen af te reizen naar de Dominicaanse Republiek, waar ze een andere koffer kreeg om mee terug te keren naar Amsterdam. Onlangs werd ze veroordeeld tot tien jaar cel, de verslaggeefster van SBS 6 was erbij.

SBS6, 23.25 uur.

Filmmagazine

Cannes Volkskrant-journalist Ronald Ockhuysen en presentator van Cinema.nl interviewt vanavond Daniel Sánchez Arévalo naar aanleiding van de Spaanse film Azuloscurocasinegro. Quentin Tarantino en Roberto Rodriguez vertellen over slashermovies, regisseuse Jiska Rickels over haar fascinatie voor stoere mannen. Ook eerste verslag uit een reeks van twaalf van op het festival van Cannes.

Nederland 2, 23.30 uur.

Meer over