Televisie

Actualiteiten Netwerk Aandacht voor de export van Nederlandse oorlogsschepen naar IndonesiDe Tweede Kamer overlegt deze week over een order van ruim een half miljard euro....

Praatprogramma DolceVita Over de rouwclown en andere opmerkelijke begrafenisrituelen. Gesprek met Helen Teunissen die uitvaarten op maat verzorgt, en met Hans Leutscher, monumentenmaker/grafkunstenaar.

Nederland 1, 17.45 uur.

Het Elfde Uur Christien Remmelink van de Angst, Dwang en Fobie Stichting spreekt over deze stoornissen en het belang van vroegtijdig ingrijpen. En de Zeeuwse neuroloog Frank Visscher is te gast bij Andries Knevel om te praten over zijn inzet voor RoemeniVisscher spande zich in om een ziekenhuis en een huisartsenpost op te knappen. Nederland 1, 21.57 uur.

Documentaire The New Americans Voorlaatste deel van een documentaire over Amerikaanse immigranten. Vanaf 1997 volgden verschillende makers jarenlang de levens van vijf families die naar de Verenigde Staten immigreerden. Vlak nadat de baby van Israen zijn vrouw wordt geboren, ontvangen ze slecht nieuws uit Nigeria. Ook financieel zitten ze in grote problemen. En Hatem wordt meer en meer politiek actief voor de Palestijnse zaak terwijl Naima een nieuwe baan vindt en juist minder met de protesten te maken wil hebben.

Nederland 3, 23.40 uur.

Informatief

Plaatsen met verhalen De zesde aflevering in deze serie: de waterbouw. Sliedrecht is de bakermat van de inmiddels wereldwijd bekende Nederlandse baggerindustrie. Sliedrecht heeft dan ook een geschiedenis, die alles met water en waterwerken te maken heeft.

Nederland 1, 17.18 uur.

Man bijt hond Dennis Hogers is helemaal weg van het vouwen van ballonnen, en geeft er zelfs een cursus in. Verder: het brandweerkorps in Lichtenvoorde krijgt als eerste corps in Nederland fietsen om op tijd op de kazerne te zijn in geval van nood. Is het sneller?

Nederland 1, 19.00 uur.

Meer over