Televisie

Actualiteiten..

Het Elfde Uur VVD-leider Gerrit Zalm spreekt over de val van het kabinet en de koers van de VVD. Verder een gesprek met Henriëtte Verweij, cardioloog, over de toename van het aantal patiënten dat lijdt aan hartfalen. Nederland 1, 21.48 uur.

Netwerk Het laatste nieuws uit de wekelijkse enquête over het kabinet-Balkenende. Voorts aandacht voor de opmars van het portret. Het is weer populair om jezelf te laten tekenen of schilderen. Nederland 1, 20.32 uur

Barend & Van Dorp Te gast is Maarten Frankenhuis, directeur van Artis. RTL 4, 22.30 uur.

Informatief

Andere Tijden Op 18 oktober 1977 werden de leiders van de Rote Armee Fraktion dood gevonden in Stammheim, de beruchte gevangenis waar de top van de West-Duitse terreurgroep vastzat. Collectieve zelfmoord, zeiden de artsen en de regering. Moord, zeiden de RAF-sympathisanten. Andere Tijden gaat 25 jaar later terug naar Stammheim met twee direct betrokkenen. Nederland 3, 20.28 uur.

Gezondheisplein test een balletje dat zou helpen tegen RSI-klachten. Door er mee te oefenen worden opgehoopte afvalstoffen afgevoerd. Verder aandacht voor het Asperger Syndroom, een aan autisme verwante contactstoornis. Nederland 1, 17.35 uur.

Amusement

Man bijt hond In Zwaagwesteinde leeft het woningkraken als nooit tevoren. Krakers worden met open armen ontvangen. Verder wordt de vraag gesteld hoe het staat met de normen en waarden bij de politie. Nederland 1, 19.00 uur.

Kunst

The Booker Prize In het British Museum in Londen wordt vanavond de Booker Prize uitgereikt. Het is een van de belangrijkste literaire prijzen ter wereld. Kanshebbers op de prijs van 50 duizend pond zijn Yann Martel (Life of Pi), Carol Shields (Unless), Rohinton Mistry (Family Matters), William Trevor (The story of Lucy Gault), Sarah Waters (Finger smith) en Tim Winton (Dirt music). BBC 2, 23.00 uur.

Meer over