Televisie

Praatprogramma..

Boeken & cetera In Boeken & cetera praat Wim Brands met Gemma Blok (auteur van Baas in eigen buik) en Flip Schrameijer (auteur van De adolescentkliniek) over schizofrenie - ook wel het Waterloo van de psychiatrie genoemd. Gezamenlijk komen ze tot een kleine geschiedenis van de psychiatrie. Nederland 3, 13.00 uur.

Informatief

Zendtijd voor Kerken Gerrit Meijerink, directeur van verpleeghuis Slingedael in Rotterdam, werkte een aantal maanden als vrijwillig verpleegkundige aan boord van hospitaalschip de Anastasis in Liberia. Van zijn werk zijn opnamen gemaakt. Ned. 1, 11.00 uur.

Tegenlicht In Zuid-Afrika leven ongeveer 46 miljoen mensen. Elk jaar sterven er ongeveer 350 duizend aan de gevolgen van aids. Als gevolg hiervan floreert de begrafenisindustrie en barsten de begraafplaatsen uit hun voegen. Nederland 3, 22.15 uur.

Kruispunt IVF-dilemma's komen aan de orde tijdens het filmen van gynaecoloog Didi Braat van het Medische Centrum Radboud in Nijmegen bij haar dagelijks werk met echtparen die niet op de 'normale' manier kinderen kunnen krijgen. Nederland 1, 23.00 uur.

Meer over