Televisie

Actualiteiten Netwerk Interview met oudwapeninspecteur Hans Blix in Stockholm. Hij leest voor uit zijn boek dat binnenkort in een Nederlandse vertaling verschijnt en vertelt hoe Bush en Cheney hem onder druk zetten aan de vooravond van de oorlog in Irak....

Sport in beeld Terugblik op 1980, waarin Gerard Nijboer zilver wint op de Olympische marathon in Moskou. Veel aandacht voor de rivaliteit tussen Sebastian Coe en Steve Ovett, op de 800 en 1500 meter hardlopen. Verder beelden van onder anderen: Joop Zoetemelk die de Tour de France wint, Jack Middelburg die de TT wint; Eric Heiden die vijf keer goud wint op de Olympische Spelen. Nederland 2, 22.00 uur.

Praatprogramma PREMtime De Marokkaanse gemeenschap heeft zijn eigen Jomanda. Een vrouw die is gescheiden van haar Marokkaanse man, krijgt steeds bosjes haar in de brievenbus geworpen. Zwarte magie. Ze wordt er ziek en misselijk van. Geneesheer Aissaoui gaat de zwarte krachten uit haar lijf drijven op basis van teksten uit de koran.

Nederland 3, 21.30 uur.

Barend & Van Dorp Te gast is Simon Vinkenoog. En er is een optreden van The Stranglers. RTL4, 22.30 uur.

Documentaire Murder Most Royal Documentaire over de tragedie die zich op 1 juni 2001 afspeelde in Nepal. Op die dag maakte Dipendra, de kroonprins van Nepal, een bloedig einde aan het leven van bijna zijn gehele familie in het koninklijke paleis. Allen zijn het erover eens dat de kroonprins de moordenaar was, ondanks diverse mogelijke complottheorie Herhaling. Nederland 3, 23.47 uur.

Informatief Andere Tijden Hendrik Colijn (1869-1944) beheerste de Nederlandse politiek in de jaren dertig, was berucht om zijn harde bezuinigingspolitiek in de crisistijd en staat bekend als een onwrikbaar, beginselvast politicus. Deze week verschijnt het tweede deel van zijn biografie. Het eerste deel van de studie baarde opzien door de onthulling dat Colijn in een brief aan zijn vrouw had toegegeven dat hij tijdens een zuiveringsactie op Lombok een aanzienlijk aantal tegenstanders zonder proces had laten executeren. Nederland 3, 20.55 uur.

Meer over