Televisie

Actualiteiten Goedemorgen Nederland Aandacht voor de vogelgriep. te gast is verder acteur Victor LHij speelt in het toneelstuk Glazen Speelgoed, een stuk over het vergeefs najagen van een droom....

Netwerk De Democratische presidentskandidaten in de VS proberen de voorverkiezingen in New Hampshire met een bombardement aan mailtjes, telefoontjes en bezoeken te winnen. Netwerk volgde de campagne van senator John Kerry van dichtbij. Verder aandacht voor onrust op de Beverwijkse bazaar. Allochtone standhouders vinden dat ze te weinig inspraak krijgen. Nederland 1, 20.29 uur.

Kunst R.A.M. Dagelijks vanaf het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Met vandaag topregisseur Michael Winterbottom over Code 46. Aandacht voor het leuren, borrelen en netwerken op de Cinemart en Tunde Kelani vertelt over de videorevolutie in de Nigeriaanse cinema. Nederland 3, 23.45 uur.

Sport Studio Sport Vervolg van een reportage over straatkinderen uit Rio de Janeiro. Verslaggever Jan Roelfs maakte negen jaar geleden een documentaire over zestien kansarme Braziliaanse kinderen die in het kader van een 'voetbalvakantie' Nederland bezochten. Onlangs ging Roelfs terug naar Rio de Janeiro om te kijken hoe het deze straatvoetballertjes is vergaan. De uitkomst is onthutsend: acht van de zestien jongens zijn op gewelddadige wijze om het leven gekomen. Van de resterende acht zitten er twee in de gevangenis en is er een belangrijk drugsleider geworden. Nederland 2, 22.30 uur.

Praatprogramma Het elfde uur Andries Knevel praat met oud-minister en oud-Eurocommissaris Hans van den Broek over het staatsbezoek van koningin Beatrix aan Thailand en over de rol van de Verenigde Staten in het Midden-Oostenconflict. Ook te gast is cabareti Lenette van Dongen, die vertelt over haar nieuwe show Vedette. Nederland 1, 21.55 uur.

Meer over