Televisie

Actualiteiten..

2Vandaag Uit onderzoek zou zijn gebleken dat moslims in Nederland begrip hebben voor de aanslagen in Amerika. 2Vandaag registreerde de meningen in de moslim-gemeenschap in Gouda. Verder het boek Knellende koninkrijksbanden, over dekolonisatie. Nederland 2, 17.30 uur.

Netwerk Jomanda dacht dat Sylvia Millecam helemaal geen kanker had, maar gewoon een bacteriële ontsteking. Mede daarom liet Millecam haar borstkanker niet behandelen. Vraag van Netwerk: waarom zijn kwakzalvers als Jomanda zo moeilijk te vervolgen? Nederland 1, 20.30 uur.

Máxima Kennismakingsbezoek van Máxima en kroonprins Willem-Alexander aan Rotterdam. Het bezoek wordt op twee zenders uitgezonden, in samenvatting. RTL 5, 19.00 uur; Nederland 2, 19.26 uur.

Amusement

Lunch TV Speciale gast is komiek André van Duin. Presentatie Mireille Bekooij. Nederland 2, 12.08 uur.

De televisiejaren Zesde aflevering van een serie over hoogtepunten uit vijftig jaar Nederlandse (publieke) televisie. Vandaag staat 1983 centraal. Onderwerpen zijn Bhagwan, Showroom, Showbizzquiz en de Familie Knots. Geïnterviewd worden onder anderen Marnix Kappers en Mart Smeets. Nederland 1, 18.00 uur.

Praatprogramma

Villa Felderhof De eerste aflevering van dit seizoen. Gasten in Felderhofs verblijf aan de Côte d'Azur zijn kinderboekenschrijfster Carry Slee en de Rotterdamse 'nachtburgemeester', dichter/schrijver Jules Deelder. Nederland 1, 21.00 uur.

Barend & Van Dorp Gast is de Utrechtse dichter Ingmar Heytze. De muziek wordt verzorgd door de Portugese zangeres Mariza. RTL 4, 22.30 uur.

Kinderprogramma

Kinderfilmtheater Eerste van een serie korte animatiefilms, die door een breed Europees consortium zijn gemaakt. De boom met de gouden appel is opgenomen in Moskou, en kreeg onlangs een eerste prijs in een festival voor jeugdtelevisie. Nederland 3, 17.10 uur.

Documentaire

De Verbouwing Frans Bromet volgt de verbouwing van Kees van Langen en Marie Veerman in Volendam. Maar de verbouwing is aanleiding voor grote spanningen, zowel in hun eigen huwelijk als in dat van Kees' broer, die een handje zou helpen. Nederland 1, 22.50 uur.

Informatief

NLNet De gemeente Veere heeft haar inwoners gevraagd mee te zoeken naar springputten op de stranden van Walcheren. Dit zijn kuilen waarin na de Tweede Wereldoorlog munitie werd bewaard.

Na de vondst van een munitievoorraad de afgelopen zomer op het strand van Zandvoort wil het rijk van alle gemeenten weten waar gevaarlijke munitie opgeslagen of verborgen kan liggen. Nederland 1, 16.05 uur.

Meer over