Televisie

Studio Sport: schaatsen

Ned 1, 10.20 uur

Vandaag de lange afstanden en dus veel kansen op goud voor de Nederlanders. Op de 10 kilometer: Sven Kramer en Bob de Jong. De vrouwen schaatsen de 5 kilometer en de 1.000 meter, waarbij Ireen Wüst op beide afstanden veel kans maakt op goud.

De Wandeling

Ned 2, 18.30 uur

Vanavond wandelt Sander de Kramer met de Oekraïense oud-voetballer Jevgeni Levtsjenko. Hij groeide op in een arme omgeving met veel criminaliteit. Bij FC Groningen voetbalde hij zijn succesvolste seizoen. Nu is hij vooral felbegeerd vrijgezel in de Russische versie van The Bachelor.

Aaf

RTL 4, 20.00 uur

RTL's remake van de Amerikaanse comedyserie Roseanne, met Annet Malherbe als de Nederlandse versie van Roseanne: Aaf. In deze aflevering krijgt haar man Ton een voorschot op een klus en kunnen de rekeningen eindelijk worden betaald. Maar Aaf wil liever parfum kopen en Ton graag een TomTom.

Da Da Da - Die geschichte eines hits

Arte, 21.15 uur

'Da Da Da ich lieb Dich nicht Du liebst mich nicht aha aha aha.' Die simpele tekst maakte van de band Trio een wereldwijd succes. 13 miljoen keer werd de single verkocht. Met hun minimalistische muziek en droge humor maakten ze Duitstalige muziek in de jaren tachtig weer hip.

Vrije Geluiden

Ned 1, 10.25 uur

Voor het eerst in de geschiedenis van VPRO's zondagse muziekprogramma is het gelukt Nederlands grootste dirigent en violist Jaap van Zweden te strikken. Een hele uitzending is aan hem gewijd. In de uitzending wordt o.a. de Sonate voor 2 violen van Prokofjev uitgevoerd.

De Grens

Ned 2, 20.20 uur

In deze aflevering onderzoekt schrijver Tommy Wieringa de grens in Limburg. Pas sinds tweehonderd jaar hoort Limburg bij Nederland. Wieringa neemt een kijkje in de buurt van het drielandenpunt. Daar ontmoet hij smokkelaars en ziet hij een verzoenende wielerronde tussen Duitsers en Limburgers.

De Canvasconnectie

Canvas, 20.40 uur

Kennismaking met het recente werk van kunstenaars en vormgevers. In deze aflevering: Anders Petersen. De hoes van Tom Waits' Rain Dogs uit 1985 maakte de Zweedse magnumfotograaf op slag wereldberoemd. Sindsdien is zijn handelsmerk rauwe beelden in korrelig zwart, wit en grijs.

Private life of a masterpiece

Canvas, 21.10 uur

Documentaire over Gustav Klimts De Kus. Het schilderij was een reactie op de Weense, conservatieve visie op seksualiteit. Zelf was Klimt een man met een grote seksuele lust. Hij zou dertig onwettige kinderen hebben en portretteerde vrouwen, in strijd met de klassieke traditie, naakt en klaar voor seks.

Andere Tijden

Ned 2, 21.25 uur

Bij het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 raakte 1 op de 8 Rotterdammers dakloos. De gemeente bouwde nooddorpen voor de armsten. Andere Tijden portretteert het arme gezin Roodbol, dat na de bevrijding in '45 volgens de gemeente heropgevoed moest worden wegens wanbewoning.

undefined

Meer over