Televisie

Actualiteiten..

Buitenhof Debat over de koers van het CDA met onder anderen hoogleraar Anton Zijderveld en oud-fractievoorzitter Wim Aantjes. Nu het CDA Pim Fortuyn (LPF) niet langer uitsluit als regeringspartner, ligt een centrumrechtskabinet (VVD-LPF-CDA) in het verschiet. Moet het CDA inderdaad naar rechts buigen of juist naar links neigen? Nederland 3, 12.07 uur.

Drama

De Enclave Deel 3 van dramaserie over de val van Srebrenica. Acht jaar na de val staan drie betrokkenen opnieuw tegenover elkaar: een Dutchbattolk, een sergeant van het Bosnisch-Servische leger en de toenmalige minister van Defensie. Nederland 3, 22.08 uur.

Muziek

Vrije geluiden Bekendmaking van de 'toondichter des vaderlands'. Nederland 3, 11.00 uur.

Paradisolife Met muzikanten uit de Afrikaanse muziekscene: Femi Kuti, Régis Gizavo en Salif Keita. Nederland 3, 19.30 uur.

Praatprogramma

HH Zondag Hanneke Groenteman interviewt fotografe Hellen van Meene. Nederland 3, 17.00 uur.

Nieuws aan tafel Paul Rosenmöller, Humberto Tan en Willem Oltmans praten onder meer over voetbalgeweld en over het einde van Wim Kok. RTL 5, 23.00 uur.

Documentaire

IM Netty Rosenfeld Documentairereeks van de hand van de vorig jaar overleden Netty Rosenfeld. Afl: Michael en Robert. Rosenfeld zocht de inmiddels volwassen zonen op van het in 1953 geëxecuteerde echtpaar Julius en Ethel Rosenberg, dat in 1950 werd gearresteerd op verdenking van spionage. Nederland 3, 15.02 uur.

Close up Documentaire over Greta Garbo, Hollywoodlegende. Recent werden brieven van haar openbaar gemaakt, die een heel ander licht op haar leven werpen. Nederland 1, 18.33 uur.

Kunst...omdat het moet Toen de nazi's in 1933 aan de macht kwamen, verklaarden ze de oorlog aan het expressionisme en de moderne schilderkunst. In 1937 brachten ze de kunst die ze het meest haatten bij elkaar in de tentoonstelling Entartete Kunst. In deze documentaire van David Grubin beelden van de beruchte tentoonstelling, die destijds werd bezocht door meer dan drie miljoen mensen, en ooggetuigenverklaringen van critici en familie van de kunstenaars. Nederland 3, 0.15 uur.

Meer over