Televisie

Actualiteiten..

Sport

Studio Sport Onder meer aandacht voor wielrennen: de Ronde van Zwitserland. Nederland 2, 19.29 uur.

Amusement

RTL Boulevard Panelleden Albert Verlinde en Irene van de Laar praten met Beau van Erven Doorens over de Spaanse zanger Julio Iglesias, zangeres Pink en over de Amsterdamse straatvoetballers Lenny en Edward die door voetbalschoenenfabrikant Nike werden gebruikt om commercials mee op te nemen. RTL 4, 18.30 uur.

Documentaire

De paardenmeesters van IJzendijke Over het veranderende West-Zeeuwse platteland. Melkveehouders zijn er in opkomst, de boerenpaarden zijn na de mechanisatie vooral nog in trek bij liefhebbers, het veer Vlissingen-Bleskens zet geen auto's meer over. Een portret aan de hand van de familie Van de Vijver, die vier generaties paardenmeesters omvat. Nederland 1, 23.00 uur.

Informatief

Opsporing verzocht Om 19.00 uur aandacht voor twee overvallen in Rotterdam en een moord in Amsterdam. Om 22.00 uur een bedreiging van een taxi-chauffeur en een moord bij Sittard.

Nederland 1, 19.00 uur en 22.00 uur.

Het blauwe oog Derde aflevering in een reeks, met aandacht voor de vreemdelingenpolitie. Een Roemeense moeder en haar zoontje worden bij het krieken van de dag onverwachts opgehaald en op het vliegtuig naar Roemenië gezet. In de studio discussieert Aart Zeeman over het Nederlandse illegalenbeleid. Nederland 1, 22.25 uur.

Film

Door Pauline Kleijer

Daisy Miller (Peter Bogdanovich, 1974). De jonge, rijke Amerikaanse Daisy (Cybill Shepherd) reist door Europa. Weinig boeiende verfilming van een verhaal van Henry James.

SBS 6, 13.35 uur.

Next Door (Tony Bill, 1994). Het leven in een gezapige buitenwijk is niet altijd makkelijk. Komedie met James Woods en Randy Quaid als ruziënde buren. V8, 20.30 uur.

Air Force One (Wolfgang Petersen, 1997). De Amerikaanse president (Harrison Ford) besluit het hoogstpersoonlijk op te nemen tegen de Kazachstaanse boeven (aangevoerd door Gary Oldman) die zijn vliegtuig gekaapt hebben. Een even vlot als onzinnig actiespektakel.

SBS 6, 20.30 uur.

Meer over