Televisie

Actualiteiten..

Netwerk Interview met Nederlandse handelaar die eind jaren tachtig de basisstoffen voor mosterdgas aan Irak leverde. Hij voelt zich niet verantwoordelijk voor de duizenden slachtoffers van Saddams gifaanvallen. Verder: senator Erik Jurgens (PvdA) tikt premier Balkenende op de vingers omdat die in de Europese grondwet de joods-christelijke fundamenten wil laten opnemen. Nederland 1, 20.30 uur.

Sport

Studio sport Rechtstreeks verslag van Ajax' Champions Leaguewedstrijd tegen Celta de Vigo, in Spanje.

Nederland 2, 20.40 uur.

Praatprogramma

Soeterbeeck Twee prominente christenen, Antoine Bodar en Marnix van Rij, over de herverdeling van de 'tweede' feestdagen. Aanleiding is het voorstel van de

Franse premier Raffarin om de tweede pinksterdag in te leveren en het geld dat dit oplevert aan de ouderen-en gehandicapten zorg te geven.

Nederland 1, 16.32 uur.

Barend & Van Dorp Gast is documentairemaker

Frans Bromet. Ook aanwezig is het team van de Nederlandse zonnewagen dat vorige week The World Solar Challenge in Australië won. De muziek komt van Starsailor.

RTL 4, 22.30 uur.

Kinderprogramma

Het Klokhuis Liesbeth Kamerling is actrice. Ze speelde onder meer in Goede Tijden, Slechte Tijden en Phileine zegt sorry. Vandaag presenteert zij een aflevering over dolfijnen. In het dolfinarium in Harderwijk laat ze zien hoe de zoogdieren leven en hoe ze kunstjes leren.

Nederland 3, 18.30 uur.

Informatief

Andere Tijden Het was een groepje van twee jongens en twee meisjes, ze hadden eind jaren vijftig een soort talentenjacht gewonen en mochten een plaatje maken, en daarna scoorden ze een aantal hits: de Fouryo's, een vergeten groep die onmiddellijk voorafging aan de opkomst van Beatles en Rolling Stones. Succesnummers: Spijkerbroek en Loop-the-Loop. Nederland 3, 20.55 uur.

Meer over