Televisie

Actualiteiten..

Netwerk Aandacht voor een Nederlands onderzoek naar bijna-dood ervaringen. Naar blijkt hebben mensen die klinisch dood zijn toch bijna-dood ervaringen. In Netwerk komen mensen aan het woord die deze ervaringen gehad hebben en de cardioloog die hen onderzocht. Ook: reportage over het personeelstekort in jeugdgevangenissen. Nederland 1, 20.30 uur.

Praatprogramma

Het elfde uur Andries Knevel praat met cabaretier Herman Finkers. Humor, religie en zijn neef Hans, met wie hij de paus bezocht, zijn de gespreksonderwerpen. Ook een gesprek met monseigneur Punt, legerbisschop en bisschop van Haarlem, over de Nederlandse militairen die naar Afghanistan vertrekken. Nederland 1, 21.35 uur.

Barend en Van Dorp ontvangen Pim Fortuyn, lijsttrekker van Leefbaar Nederland, cabaretier Freek de Jonge en Rob de Nijs, die ook een muzikaal optreden verzorgt. RTL 4, 22.30 uur.

De gids Paul Groot (van het cabaret van Kopspijkers), tv-maker Paul Jambers en columnist/presentator Henk Spaan bespreken televisiefragmenten. Nederland 3, 23.15 uur.

Documentaire

Urbania Drie mensen uit multicultureel Utrecht en Amsterdam worden geportretteerd: een mannelijke buikdanseres, de muzikant Geert van Tijn, en een fanatieke bokser. Nederland 3, 20.00 uur.

Het andere gezicht De Nederlandse Hayde Zarkeshan vertrok met een kleine camera naar de oorlog in Afghanistan, waar ze een vluchtelingenkamp bezocht. Beelden van haar werden uitgezonden door het NOS-Journaal en het Belgische Ter Zake. Vanavond haar hele verslag. Nederland 1, 22.20 uur.

Sport

Studio Sport Te gast is Leo Visser, chef de mission van de Nederlandse Olympische ploeg. Nederland 2, 23.15 uur.

Informatief

Gezondheidsplein Portret van een gezin dat fungeert als opvangplek voor uit huis geplaatste kinderen. Ook aandacht voor een onderzoek naar klinisch dode patiënten. Nederland 1, 17.30 uur.

Andere tijden Het geschiedenisprogramma kijkt terug naar een vorm van grensoverschrijdende misdaad uit het verleden: de botersmokkel. Enkele voormalige botersmokkelaars en een oud-douanier vertellen over de lucratieve bijverdiensten van toen. Ook aandacht voor de invoering van de omzetbelasting BTW. Nederland 3, 20.30 uur.

TV-show Hoofdgast is de 61-jarige Sir Cliff Richard. In de studio krijgen faqns de kans vragen te stellen. Ook opnames bij de zanger thuis in Engeland en beelden uit het verleden. Verder in de TV-show een portret van BZN-zanger Jan Keizer, en een gesprek met Belinda Meuldijk en Rob de Nijs. Nederland 2, 20.50 uur.

Meer over