Televisie

Tussen hemel en aarde In verband met het overlijden van Jan Wolkers, vrijdag op Texel, herhaalt de KRO vandaag, de dag van zijn crematie, een uitzending uit 1999....

Actueel
De schrijver en de dood Ook herhaalt de KRO het portret dat Profiel eerder dit jaar van de schrijver/beeldhouwer maakte. Het is de laatste documentaire die over Wolkers gemaakt werd.

Actueel
Afscheid Aansluitend een rechtstreekse NOS-uitzending van de plechtigheid op de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster. De openbare uitvaart zal naar verwachting worden bijgewoond door veel mensen. Een aantal van hen zal spreken. Onder hen Karina Wolkers, Maarten Van Rossum (vriend), Robbert Ammerlaan (uitgever), Pieter Broertjes (hoofdredacteur de Volkskrant) en minister Plasterk van Cultuur.

Actueel
Tussen hemel..., Ned. 2,14.15 uur.

Actueel
Profiel, Ned. 1,14.55 uur.

Actueel
Afscheid, Ned. 1, 15.30 uur.

Actualiteiten
EenVandaag Situaties in zwarte illegale Bijlmergezinnen lopen uit de hand. Mishandeling, verwaarlozing en huisvesting zijn een groot probleem.

Actualiteiten
Nederland 1, 18.20 uur.

Documentaire
Import Wat leren de roze revolutie in Georgië en de oranje revolutie in de Oekraïne ons over de vuistregels voor een succesvolle en geweldloze revolutie?

Documentaire
Nederland 2, 23.30 uur.

Films
Door Pauline Kleijer

Films
America’s Sweethearts (Joe Roth, 2001). Hollywoodsatire zonder tanden, waarin Billy Crystal een publicist speelt die onder zware omstandigheden een nieuwe film moet promoten.

Films
RTL 5, 20.30 uur.

Films
21 grams (Alejandro González Iñárritu, 2003). Ambitieus, overweldigend drama waarin het noodlot zulke forse klappen uitdeelt dat religie en goede wil er geen antwoord op hebben. In een ontregelende montage verbindt de regisseur verschillende verhalen. Met Sean Penn en Naomi Watts.

Films
Canvas, 20.50 uur.

Films
The Last Shot (Jeff Nathanson, 2004). Aardige komedie met veel bekende acteurs, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Om maffia-zaken in Hollywood te ontrafelen, geeft een FBI-agent (Alec Baldwin) zich uit voor filmproducent.

Films
BBC 1, 0.30 uur.

Films
Women Talking Dirty (Coky Giedroyc, 1999). Ploeterende alleenstaande moeder (Helena Bonham Carter) dreigt haar beste vriendin (Gina McKee) kwijt te raken door een geheim. Goed geacteerd komisch drama.

Films
BBC 2, 0.50 uur.

Meer over