Televisie

The Closer

Net 5, zaterdag, 20.30 uur

Na zeven seizoenen stopt Kyra Segdwick (Brenda Johnson) in The Closer. Wat gebeurt er met Johnson? Gaat ze met pensioen? Overlijdt ze? Raakt ze in een coma? Dat ziet u vanavond. Mary McDonnel volgt Segdwick op.

Hoe is het zover kunnen komen?

Een, zaterdag, 21.35 uur

Documentaire over de Vlaamse Kimberley die in 2009 naar eigen zeggen wakker werd bij een tatoeëerder en ineens 56 zwarte sterren op haar gezicht had. Haar levensverhaal blijkt vol alcoholisme, geweld en verwaarlozing. Ook beschrijft ze hoe ze op 6-jarige leeftijd werd mishandeld door een pedofiel.

Opium

Ned 2, zaterdag, 22.35 uur

Special over de Nederlandse film. Cornald Maas spreekt met oud-winnaars van het Gouden Kalf zoals Monique van de Ven en Monic Hendrickx. Ook is er aandacht voor de Opium-poll. Wie wordt tot beste acteur en actrice gekozen? En wat is de beste speelfilm in dertig jaar Gouden Kalfgeschiedenis?

KRO Detectives: Taggart

Ned 1, zaterdag, 00.25 uur

Vanavond de aflevering Fact and Fiction. Een debuterende thrillerschrijver beschrijft in zijn boek een moord die erg lijkt op een moord van drie jaar geleden. Burke (Alex Norton) denkt daarom dat de jonge schrijver iets met de moord te maken heeft

Boer Zoekt Vrouw

Ned 1, zondag, 20.20 uur

Vorige week zagen we dat het er tijdens de logeerweek bij de boeren gemoedelijk aan toe ging. Zal dat deze week weer zo zijn, of wekken de eigenzinnige trekjes van boer Aad - hij biouwde een volledig nieuwe kamer voor zijn logees - irritatie bij de vrouwen op?

The spiral

Ned 3, zondag, 21.30 uur

Vijfdelige, interactieve dramaserie over een kunstenaarsgemeenschap uit Kopenhagen, die zes beroemde schilderijen uit musea steelt. Via de site thespiral.eu kan het publiek participeren in de verhaallijn. In deze derde aflevering blijkt de vader van Francis minder onschuldig dan hij eruitziet.

Filmlab

Ned 2, zondag, 00.45 uur

In het programma Filmlab zijn de eindexamenfilms van studenten van de Filmacademie te zien. Met vanavond onder meer Van de wereld, over een ME'er te paard die wegvlucht van een rel. En Lost and found, over de twintiger Thom die ontdekt dat hij Joods is en zijn grootmoeder opzoekt in Israël.

Game of Thrones

RTL 4, zondag, 22.00 uur

In de vijfde aflevering van de populaire fantasyserie hoort koning Robert (Mark Addy) dat Daenerys (Emilia Clarke) een oorlog voorbereidt. Hierop besluit hij zelf tot aanval over te gaan. Verder vangt Arya (Maisie Williams) een gesprek op waarin twee mannen een aanval tegen haar vader bespreken.

Achter Russische Tralies

SBS 6, zondag, 22.55 uur

Voor het eerst wordt er gefilmd in de Zwarte Dolfijngevangenis, een oud gebouw vlak bij de grens met Kazachstan. Zevenhonderd gewelddadige kannibalen, terroristen en moordenaars zitten voor de rest van hun leven vast in de oudste en meest gevreesde gevangenis van Rusland.

undefined

Meer over