Televisie

Amusement..

De Gouden Loeki Live uitzending van de 14de verkiezing van de Ster Gouden Loeki, de prijs die wordt toegekend aan de beste televisiereclame van het jaar. De kijkers kunnen kiezen uit vijf finalisten. Vorig jaar won KPN de Gouden Loeki, met de reclame Goeiemoggel.

Nederland 1, 20.30 uur.

Keuringsdienst van waarde Ze gaan iets ingewikkelds en raars doen bij de keuringsdienst: van een oude koe een nieuwe maken. Bij de slager en in het slachthuis verdwijnen prima stukjes vlees in de gehaktmolen. Maar waarom eigenlijk, vraagt de keuringsdienst. Van de snippertjes kan weer een hele nieuwe koe gemaakt worden, door de snippertjes aan elkaar te plakken met lijm van beestenbloed. Met die lijm maakt de keuringsdienst van een tartaartje een reusachtige tournedos. En dat zien we vanavond op tv.

Nederland 3, 21.55 uur.

Documentaire

Andere tijden Twee à drie miljoen Nederlanders keken 13 december 1959 naar de live tv-inzamelactie Redt een Kind, gepresenteerd door Mies Bouwman. Het idee was van actrice Yoka Berretty. Zij raakte ontroerd door een reportage van Simon Vinkenoog over Algerijnse vluchtelingen, en trommelde collega`s op voor de actie.

Vijftig jaar later kijkt Andere Tijden terug. Anderhalve week voor Kerst stonden in het Concertgebouw artiesten klaar als Rudi Carrell, Simon Carmiggelt, Corry Brokken, Johnny Kraaykamp. Hoogtepunt was dat cabaretier Wim Ibo voor een astronomisch bedrag zijn baard liet afscheren.

Nederland 2, 21.25 uur.

Meer over