Televisie

Documentaire..

Battlefield Britain Serie over tweeduizend jaar invasies, veldslagen en oorlogen op Engelse bodem. Vanavond het gevecht tegen de Spaanse Armada. De eerste slag tussen de Spanjaarden en Engelsen heeft plaats op 29 juli 1588. Op 7 augustus wordt de Spaanse vloot verslagen door admiraal Francis Drake. BBC 2, 21.10 uur.

Informatief

Museumgasten Deel 1 van de tweedelige special naar aanleiding van de tentoonstelling Indonesia, de ontdekking van het verleden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Presentator Roeland Kooijmans gaat op Bali op zoek naar de geschiedenis van de topstukken van de expositie. Volgende week bezoekt Kooijmans Java.

Nederland 1, 16.30 uur.

Amusement

De ware liefde Registratie van de cabaretvoorstelling De ware liefde van Eric van Sauers, uit 2004. Recensenten waren kritisch over de voorstelling, die gaat over de verloren liefde en de hunkering. Patrick van den Hanenberg noemde de show in de Volkskrant 'te mager, te mat, te weinig opzienbarend'. Van Sauers kwam overigens goed terug met zijn nieuwe theatervoorstelling Liegt, waarvoor hij eind 2005 de prijs Neerlands Hoop kreeg.

Nederland 3, 23.05 uur.

Muziek

The sound of musicals Vierdelige serie muziekshows met de beste musicalnummers uit de laatste 75 jaar. Voorbij komen onder meer scenes uit Les Misérables, Annie get your gun en Moulin Rouge. BBC 1, 18.50 uur.

Meer over