Televisie

Actualiteiten..

Netwerk Na de Schipholbrand en de fatale brand in een operatiekamer in het Twenteborgziekenhuis in Almelo, onderzocht Netwerk de afgelopen weken met een verborgen camera de brandveiligheid in ziekenhuizen. De conclusies zijn hard. Nederland 2, 19.25 uur.

Andere tijden Een oude kwestie die steeds actueler wordt: wat gebeurde er in 1915 met de Armeense gemeenschap in Turkije? Was sprake van genocide, zoals de Armeniërs zeggen, of van een conflict tussen bevolkingsgroepen, zoals de Turken zeggen. Onlangs verloren twee CDA`ers en een PvdA`er van Turkse origine vanwege deze kwestie hun plaats op de kandidatenlijst.

Nederland 2, 20.55 uur.

Praatprogramma

De wereld draait door Met Matthijs van Nieuwkerk als presentator en Hugo Borst als tafelheer. Gasten zijn politicus Marco Pastors, regisseur Jean van de Velde (die vertelt over zijn Herman Brood-film Wild Romance) en Wendy van Dijk en Henk-Jan Smits over hun nieuwe programma X-factor.

Nederland 3, 19.30 uur.

Pauw & Witteman Met o.a. Charles Groenhuijsen, die praat over zijn `positieve` boek over Nederland, en Beatrijs Smulders, verloskundige en schrijfster van vijf boeken over geboorte en zwangerschap. Zij pleit voor een `baby-sabbatical` van een jaar. Nederland 1, 23.00 uur.

Amusement

Topkok Eerste aflevering van wekelijks programma waarin tien Nederlandse amateurkoks een gooi doen naar de eretitel Topkok. Zij bereiden gerechten onder toeziend oog van de topkoks Joop Braakhekke en Robert Kranenborg.

Talpa, 21.30 uur.

Onder de tram Humoristisch programma waarin de zin en onzin van wetenschappelijk onderzoek onder de loep wordt genomen.

Nederland 3, 23.00 uur.

Informatief

Rare Streken Tweede aflevering van driedelige BBC-serie over de natuur op de Galápagos-eilanden. Canvas, 20.50 uur.

Ancient Rome: The rise and fall of an empire Slot van zesdelige serie: inval door plunderende Gothen en val van Rome. BBC 1, 22.00 uur.

Meer over