Televisie

Actualiteiten Goedemorgen Nederland Interviews met Jules Maaten, VVDlijsttrekker voor de Europese Verkiezingen, en met Gianni Romme...

Nederland 1, 6.59 uur. Netwerk Aandacht voor de ontwikkeling van Pakistan tot kernmacht. Eind jaren zeventig stal atoomspion Abdul Khan nucleaire geheimen van het Almelose bedrijf Urenco. Later stuurde hij zijn agenten vanuit Pakistan door Europa om nucleaire goederen te kopen. Zeventig Duitse bedrijven deden zaken met hen en ook Belgiag een nieuwe markt voor zijn nucleaire producten. Was het nateit of speelden er vooral commerci belangen? Duitse en Belgische politici blikken terug. Nederland 1, 20.30 uur.

Kunst TV3 Hadassah de Boer interviewt musicalster Pia Douwes, die onlangs nog op Broadway stond in de musical Chicago. Ze vertelt over haar Amerikaanse avontuur. Verder bespreekt panellid Jim de Groot de dvd-box van Pinkpop en is er een reportage over schrijver Jan Wolkers en striptekenaar Dick Matema, die Wolkers' boek De Avonden omzette in een stripverhaal.

Nederland 3, 19.32 uur.

Muziek Robbie Williams Day MTV schetst de carri van Robbie Williams: van zoete popartiest tot ruige rockster.

MTV, vanaf 13.00 uur.

Sport UEFA Stories Over de geschiedenis van het Europees Kampioenschap Voetbal. Met de beste wedstrijden, portretten van landen, vedetten, en aandacht voor de verrichtingen van Oranje op het EK. Nederland 2, 19.55 uur.

UEFA-Cup Voetbal Rechtstreeks verslag van de finale om de UEFA-Cup tussen Valencia en Olympique Marseille. Nederland 2, 20.25 uur.

Amusement R.A.M. Cannes Journaal Interviews met regisseur Paul Verhoeven, staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan, en producent Jeroen Beker (

Phileine zegt sorry, In Oranje) over de Nederlandse film in Cannes. En een gesprek met acteur Billy Bob Thornton. Nederland 3, 23.37 uur.

Informatief World Weddings Reportageserie over ongewone huwelijken. BBC 2, 23.00 uur.

Meer over