Televisie

Actualiteiten..

2Vandaag Een exclusief interview met U2-zanger Bono over zijn rondreis door Afrika, samen met de Amerikaanse minister van Financiën Paul O'Neil. In Ethiopië voegde 2Vandaag zich bij the odd couple en bezocht samen met hen projecten in de hoofdstad Addis Abeba. Al jaren voert Bono campagne voor schuldkwijtschelding en meer hulp voor Afrika. O'Neil is de hoeder van de Amerikaanse schatkist. Bono in 2Vandaag over zijn strijd voor de armste landen: 'Beroemd zijn is iets absurds, het is eigenlijk maar dom. Maar het is tegelijk een soort munteenheid. Ik accepteer dat en wil er dan ook munt uit slaan.' Verder een portret van de twee kandidaat-voorzitters van het CDA, Krapels en Van Bijsterveldt. Nederland 2, 18.15 uur.

Drama

Oud Geld De veel geprezen dramaserie over een oud bankiersgeslacht, dat zich met moeite staande weet te houden, wordt vanaf vanavond door de AVRO herhaald. Nederland 1, 22.32 uur

Muziek

De wereld van Boudewijn Büch Ditmaal popmuziek in de wereld van Büch. Van Elvis Presley tot Buddy Holly. In veel wereldberoemde Amerikaanse popsongs worden plaatsen bezongen die iedereen inmiddels wel van naam kent, maar waar we eigenlijk weinig van weten. Met zijn kennis van de popmuziek en de Amerikaanse geschiedenis schetst Büch in 12 uitzendingen op zijn vertrouwde, eigenzinnige wijze de wereld achter de wereldhits. Vanavond over Yellow Rose of Texas. Nederland 3, 19.57 uur.

Documentaire

Zembla volgt een zelfmoordconsulent van Stichting de Einder. De consulent adviseert mensen hoe ze op een 'humane manier uit het leven kunnen stappen'. Een van zijn cliënten is een 92-jarige vrouw die het leven moe is. De methode van De Einder - plastic zak over het hoofd - is echter omstreden. Zembla filmde ook bij de recente rechtszaak tegen consulent Muns in Groningen. Nederland 3, 21.15 uur.

Meer over