Televisie

Kinderen voor Kinderen Songfestival Finale

Zaterdag, Ned 3, 17.45 uur

Verslag van de finale van het Kinderen voor Kinderen Songfestival, die 7 april plaatsvond in Theater Het Park in Hoorn. Twaalf zang- en danstalenten (uit iedere provincie één) streden om de eer, én om een plekje in het Kinderen voor Kinderen-koor.

Beyoncé - Life is but a dream

Zaterdag, Ned 3, 20.55 uur

Vlak voor de concerten van Beyoncé Knowles morgen en maandag in Ziggo Dome, zendt BNN een portret uit van de zangeres/actrice/modeontwerpster. Bijzonder aan deze HBO-productie is dat Beyoncé zelf de regie in handen had: aan de hand van een videodagboek bracht zij haar hectische leven in beeld.

The united states of television

Zaterdag, BBC 2, 23.15 uur

Begin van een groots opgezette documentaireserie van Alan Yentob over de Amerikaanse televisiegeschiedenis. In de eerste aflevering Man of the house komen o.a. aan het woord: David Lynch (Twin Peaks), Rob Reiner (The Dick Van Dyke Show), David Chase (The Sopranos) en John Hamm (Mad Men).

De overnachting

Zaterdag, Radio 1, 00.02 uur

Patrick Lodiers ontvangt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma in het Amsterdamse College Hotel. Sjoerdsma heeft als diplomaat gewerkt in Soedan, Afghanistan en de Palestijnse gebieden, en zit nu voor D66 in de Kamer met de portefeuilles Buitenlandse Zaken, Mensenrechten en Ontwikkelingssamenwerking.

Eva Jinek op zondag

Zondag, Ned 1, 9.30 uur

Vastgoedtycoon Cor van Zadelhoff wordt 75 en blikt bij Eva Jinek terug. Ruim veertig jaar geleden startte de boerenzoon zijn makelaarskantoor en bouwde het uit tot een internationaal vastgoedimperium. Ook actrice Georgina Verbaan is te gast.

Kunststof TV

Zondag, Ned 2, 18.05 uur

De populaire Franse zanger Julien Clerc vertelt over zijn carrière van meer dan 40 jaar, zijn vrouwelijke fans en zijn concerten in Nederland. Pianist Cor Bakker over zijn jazzalbum Elettra Due. Ook wordt de Volkskrant Beeldende kunst prijs 2013 uitgereikt door juryvoorzitter Jan Jaap van der Wal.

Artmen

Zondag, Ned 2, 19.15 uur

Beeldend kunstenaars Jasper Krabbé en David Bade dompelen zich onder in Antwerpen, en vragen zich af of het kroegleven een stad tot kunststad kan maken. Ze hebben ontmoetingen met de internationale superster Luc Tuymans, de geniale zonderling Fred Bervoets en de charmante Duitse komeet Kati Heck.

Bill Bailey's jungle hero

Zondag, BBC 2, 21.00 uur

Nieuwe reisserie waarin komiek Bill Bailey (gekenmerkt door zijn kale hoofd met lang haar aan de achterkant) door Borneo en Indonesië reist, in de voetsporen van de bioloog Alfred Russel Wallace, de rivaal van Charles Darwin. In de eerste aflevering ziet Bailey orang oetans en vliegende kikkers.

Andere tijden

Zondag, Ned 2, 21.10 uur

Vlak voor de nieuwe kroningsdag kon het niet uitblijven: een reconstructie van de vorige, uiterst chaotische kroningsdag van 1980. In Oranje en het oproer is te zien hoe Amsterdam onder het motto 'Geen Woning, Geen Kroning' in een slagveld veranderde. Wat wilden de krakers en hoe reageerden de autoriteiten?

undefined

Meer over