Televisie

Informatief..

De wereld draait door Matthijs van Nieuwkerk en Thom Hoffman ontvangen de Kamerleden Teeven en Van Bommel. De politici willen een monument oprichten voor de Koerdische slachtoffers van de gifgasaanvallen van Saddam Hoessein. Fokke en Sukke zijn 15 jaar geworden. De makers Jean-Marc van Tol en Bastiaan Geleijnse zijn te gast. Herman Pleij en Kim Holland tonen hun favoriete cartoon.

Netwerk Terwijl er in Den Haag allerlei plannen worden gemaakt voor de bestrijding van overgewicht bij kinderen, hebben veel basisscholen moeite gymlessen te verzorgen. Beginnende leraren zijn niet bevoegd en de helft van de Nederlandse basisscholen heeft geen geld voor een vakleerkracht.

Noorderlicht nieuws Hans van Weenen, hoofddocent milieukunde aan de UvA, waarschuwt voor de gevolgen van de plasticvervuiling op zee.

Pauw & Witteman praten met Step Vaessen, correspondente voor het NOS journaal en voor de Arabische nieuwszender Al Jazeera International, en met Nicolien Sauerbreij. Zij heeft als eerste Nederlandse snowboarder het algemene WB-klassement gewonnen.

Amusement

Tussen Kunst & Kitsch Het taxeerprogramma begint aan een nieuw seizoen. De eerste uitzending komt vanuit het Militaire Luchtvaartmuseum in Soesterberg.

Room 101 Jack van Gelder behoeft geen introductie. Maar heeft deze superpositivo eigenlijk wel ergernissen? Meer dan genoeg. Te beginnen met Clown Bassie. `Het is een slechte clown en een hele nare man. Weg ermee!` Ook aan de anti-rooklobby heeft sigarenman Jack een hekel. `Ik rook sigaren sinds 1988, toen won Nederland het EK, daarna ben ik er nooit meer mee opgehouden.`

Documentaire

VPRO`s Import Een kijkje in het politieke bedrijf achter de oorlog in Irak. Documentairemaker en politicoloog Charles Ferguson maakt een heldere analyse van de besluitvorming die leidde tot de oorlog in Irak.

Sport

RTL Voetbal Samenvatting van de topper in de eredivisie tussen PSV en Ajax.

Meer over