Televisie

Actualiteiten..

2Vandaag Op zoek naar achtergronden in de stad waar de LPF het hoogst scoort. Voorts een item over de berichtgeving over de verkiezingen in de buitenlandse media. Nederland 2, 17.30 uur.

Van Gewest tot Gewest Portret van George Makatita, woordvoerder van de Vrije Molukse Jongeren. Twee jaar geleden zei hij dat er aanslagen gepleegd zouden worden als de Nederlandse regering niets aan de situatie op de Molukken zou doen. Nederland 3, 19.00 uur.

Netwerk 24 Uur lang op stap met vier lijsttrekkers. Hoe beleefden zij de verkiezingen? Nederland 1, 20.30 uur.

Heilig Vuur Portret van het overleden GroenLinks-Kamerlid Ab Harrewijn, de rode dominee. Voorts een interview met dominee Stam uit Katwijk die op de LPF stemde. Nederland 1, 22.42 uur.

Kunst

Stardust vanaf het filmfestival in Cannes, met een interview met regisseur Brian de Palma over zijn nieuwe film Femme Fatale. Voorts een item over Woody Allen, wiens Hollywood Ending het festival opent. Nederland 3, 23.50 uur.

Praatprogramma

Rondom Tien In de campagne deden politici weer prachtige beloften. Verkiezingspraat of gaat er echt iets veranderen? Kiezers debatteren met Pieter van Geel (CDA), Rob Oudkerk (PvdA-wethouder in Amsterdam) en de schrijver Ali Eddaoudi. Nederland 1, 21.57 uur.

Man/Vrouw Marion Lutke praat met Herman Dubois, veroordeeld en vrijgesproken in de Puttense moordzaak en zijn vrouw Anja. Hoe heeft het gezin-Dubois de affaire doorstaan? Nederland 2, 21.20 uur.

Kinderprogramma

Jeugdjournaal Extra ochtendjournaal over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Z@appelin, 7.45 uur.

Meer over