Televisie

Actualiteiten..

EénVandaag Aandacht voor Willem van E., beter bekend als `het beest van Harkstede`, die drie prostituees vermoordde. Oud-Parool-hoofdredacteur Sytze van der Zee schreef het boek Anatomie van een seriemoordenaar over hem, waarin Willem van E. opening van zaken geeft. Hij deed dat voor de nabestaanden van zijn slachtoffers. Nederland 1, 18.20 uur.

Entertainment

De Staat van verwarring Kunstenaar Job Koelewijn, winnaar van de Dr.A.H. Heinekenprijs, een oeuvre prijs voor de kunst, is te gast. Nederland 3, 23.55 uur.

Man bijt hond Lucia Turfkruier verloor acht jaar geleden haar dochter Saskia (29) en haar kleinkinderen van 2 en 6 jaar. Ze waren gedood door de man van Saskia. Tweemaal per week bezoekt Lucia hun graven. Man bijt hond gaat mee. Nederland 2, 18.55 uur.

Documentaire

Andere Tijden Midden jaren zestig werden ruim vijftig missionarissen gegijzeld in Congo. 31 Missionarissen werden omgebracht, onder wie veertien Nederlanders. In de kloostergemeenschap van de Kruisheren in Uden (Noord-Brabant) is de dood van zes paters en broeders hard aangekomen. Andere Tijden sprak met een pater en een zuster die aan het bloedbad ontkwamen. Nederland 2, 20.55 uur.

Meer over