Televisie

Muziek..

Lola Da Musica Als eerste Westerse popgroep toerde de Nederlandse band The Ex door Ethiopië. Het land kent een bloeiende muziekcultuur waar de punk van The Ex verrassend goed mee combineert. Nederland 3, 23.52 uur. Herhaling.

Actualiteiten

NOS Actueel Vanuit Den Haag een live presentatie van het nieuwe kabinet. Maartje van Weegen verzorgt de interviews met de nieuwe bewindslieden. Nederland 2, 20.25 uur.

Documentaire

Vals Plat Een impressie van het Amsterdamse Balboaplein waar generaties topvoetballers, zoals Ruud Gullit, Frenkie Rijkaard, Dennis Bergkamp, Tarik Oulida en Dries Boussatta, hun eerste balletje trapten. Omwonenden schetsen de sfeer in de wijk vanaf de jaren vijftig en voetbaltrainer Co Adriaanse onderstreept het belang van zorgeloos pingelen. Nederland 3, 14.08 uur.

NCRV-Dokument: Oud Zeer Vanavond het eerste deel van een driedelige documentaire over oud worden met psychische gebreken. Op psychische klachten onder ouderen of erger nog een opname in een kliniek of dagbehandeling rust een taboe. De programmamakers filmden ruim een jaar op de afdeling Ouderenpsychiatrie 'Den Eik' van de stichting Altrecht in Zeist. Zij volgden een aantal ouderen die tijdelijk of permanent zijn opgenomen. De serie geeft een beeld van hoe de samenleving omgaat met mensen die gezien worden als 'lastig' en 'overbodig'. Nederland 1, 23.20 uur.

Amusement

Waskracht! Een zoektocht naar de achtergrond van het overbekende schilderij van het huilende zigeunerjongetje. Wie was de schilder, wie stond er model voor, waarom is het schilderij zo bekend in zoveel landen en zijn er nog originele schilderijen in omloop? Nederland 3, 20.05 uur.

Villa Felderhof Herhaling, waarin Felderhof sprak met Pim Fortuyn en Conny Breukhoven. Over Fortuyns wens minister-president te worden. En Vanessa, die vertelt hoe het lichaam fit en gezond te houden. Nederland 1, 22.25 uur.

Meer over