Update

Tekort tot 4 miljoen euro bij sc Heerenveen

SC Heerenveen kampt met een tekort op de begroting van 3 tot 4 miljoen euro. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. De kersvers aangestelde tijdelijke algemeen directeur Gaston Sporre zou dat hebben gezegd in een persoonlijk gesprek met trainer Marco van Basten.

null Beeld anp
Beeld anp

Door het tekort is er voor het tweede jaar op rij geen mogelijkheid voor Van Basten om nieuwe spelers te halen. Met name in de defensie zoekt de voormalig trainer en speler van Ajax nog naar versterkingen, maar zoals het nu lijkt komen die er niet.

De onlangs vertrokken directeur Robert Veenstra heeft volgens De Telegraaf samen met zijn consorten een puinhoop in de financiën achtergelaten. Sinds de transferperiode van vorige zomer streek Heerenveen ongeveer 23 miljoen euro op door de verkoop van onder anderen Bas Dost, Oussama Assaidi en Jeffrey Gouweleeuw.

Van dat geld is echter weinig overgebleven en dus krijgt Van Basten hoogstens een bedrag voor een transfervrije speler of voor het openbreken van een contract. 'Marco is verbaasd over de vraag waar al het geld is gebleven', aldus Sporre, die vond dat Van Basten zich begripvol opstelde ondanks de slechte financiële toestand.

De interim-bestuurder gaf tevens aan dat een eventuele verkoop van topscorer Alfred Finnbogason ook geen garantie is dat er geld beschikbaar komt voor nieuw spelersmateriaal.

Meer over