Technisch beter SEW beteugelt Volewijckers

SEW uit Nibbixwoud verstevigde zaterdagavond in Amsterdam-Noord haar leidende positie op de handbalranglijst ten koste van de nummer twee, Volewijckers: 20-25....

Van onze handbalmedewerker

AMSTERDAM

De speelsters van de Volewijckers, lichamelijk wat sterker en aanvankelijk ook wat minder afwachtend dan SEW, proefden tot 17-18 het zoet van een sensationele overwinning, maar bogen uiteindelijk voor het technisch beslist betere SEW.

De debuterende trainster Esther Hageman vierde de triomf met een welgemeend compliment aan de tegenstander: 'Alleen Volewijckers is in staat om samen met ons de finale om de landstitel te bereiken; zij beschikken over de juiste mentaliteit. Maar in de maand mei zal de naam van SEW in de bokaal worden gegraveerd. We hebben een surplus en zijn niet afhankelijk van één of twee speelsters. Bij ons kan iedereen scoren. Pusic kan een wedstrijd beslissen, maar net zo goed kunnen Hofstaetter en Berak dat.'

De 85-voudig international Hageman bezocht vorig seizoen diverse wedstrijden van haar voormalig clubteam. Tijdens kantinegesprekken met bestuurders werd over en weer interesse getoond in een nieuwe verbintenis, ditmaal als trainer/coach.

De minieme ervaring (Hageman kon alleen verwijzen naar een cios-stage) vormde geen beletsel, de uitstekende resultaten van trainer Scholten waren voor de club ook geen reden om veranderingen uit de weg te gaan.

Scholten, die het succesvolle seizoen '97-'98 alleen Swift Roermond voor zich hoefde te dulden, werd aan de kant geschoven en de Doetinchemse ('de mentaliteit in de Achterhoek is vergelijkbaar met de instelling hier in West-Friesland') schoof aan.

'Ik heb het geluk gehad, dat het team dat Scholten achterliet vrijwel geheel intact is gebleven. Alleen Razdorov is vertrokken naar Swift Roermond, maar daarvoor hebben wij van datzelfde Swift Pusic teruggekregen', analyseert Hageman.

Voor kampioen Swift Roermond ziet de toekomst er minder rooskleurig uit. De Limburgse grossier in titels, die haar buitenlandse sterren in de uitverkoop deed en alleen Razdorov wist aan te trekken, raakt misschien diezelfde spelbepalende Razdorov weer kwijt.

Het Nederlands team, dat vrijdag in Amsterdam aan het EK begint, helpt de Wit-Russische met het aanvragen van de Nederlandse nationaliteit. In het oefenduel tegen Litouwen speelde Razdorov al mee met de nationale ploeg.

Meer over