Update

Swingend Heerenveen zet PEC hard terug op aarde

SC Heerenveen, bezig aan een voortreffelijke serie, heeft de opwaartse lijn vanavond voor eigen publiek doorgetrokken. Het ging ten koste van PEC Zwolle. De 'burenruzie' was al bij rust beslist door doelpunten van Luciano Slagveer, de uitblinkende Zweed Sam Larsson en Mark Uth. In de slotfase bepaalde invaller Henk Veerman de eindstand op 4-0.

null Beeld anp
Beeld anp

Het elftal van Dwight Lodeweges draait momenteel als een tierelier. PEC werd er bijkans tureluurs van. De openingstreffer liet nog geen drie minuten op zich wachten. Wel kreeg de rappe Slagveer de bal na Zwols 'geflipper' tussen Thomas Lam en Bart van Hintum gelukkig in bezit. Hij kon rechtdoor naar doelman Warner Hahn: 1-0.

De bezoekers reageerden met een speldenprikje, maar een redding op de doellijn voorkwam de gelijkmaker. Vanaf dat moment voetbalde nog maar een ploeg, Heerenveen. Larsson maakte er snel 2-0 van. 'Samba Sam' speelde met een schaar- en kapbeweging Bram van Polen uit en schoot in de korte hoek raak.

Heerenveen bleef wervelen en domineren, de Zwollenaren lieten het bij een enkele counter. Nog voor rust vergrootte Uth de voorsprong uit een penalty. Scheidsrechter Tom van Sichem had de bal al op de stip kunnen leggen na een overtreding op Slagveer maar gaf een corner. Toen aanvaller Jody Lukoki even later in het eigen strafschopgebied in de fout ging was hij onverbiddelijk.

Na rust maakte PEC met Joost Broerse en Sheraldo Becker als verse krachten meer aanstalten tot aanvallen. Dat kon ook doordat Heerenveen het spel hervatte in een lagere versnelling en gaandeweg wat meer slordigheden permitteerde.

Ryan Thomas had de Zwolse aanhang hoop kunnen geven maar de inzet van de Nieuw-Zeelander vloog tegen de lat. Het duel was in de tweede helft beter in evenwicht en bleef het aanzien zeker waard. Gescoord werd er alleen door Veerman, even achteloos als elegant.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over