SuperSport laat elke vrijdag competitievoetbal zien

Per 1 augustus begint FilmNet Televisie met SuperSport, een nieuw kanaal voor abonneetelevisie. SuperSport wil met het begin van de eredivisie (18 augustus) iedere vrijdag rechtstreeks een wedstrijd uitzenden....

Van onze verslaggeefster

HILVERSUM

Via een overeenkomst met de NOS beschikt FilmNet Televisie over de rechten van de belangrijkste Nederlandse competitiewedstrijden. Voor een nieuw contract met de KNVB zijn FilmNet en NOS voornemens samen op te trekken. Het contract loopt medio 1996 af. Net als vorig seizoen hebben FilmNet en NOS de zes topduels waarbij Ajax, PSV en Feyenoord zijn betrokken, verdeeld.

Naast de PTT Telecompetitie bezit SuperSport de uitzendrechten van wedstrijden in acht andere Europese voetballanden: België, Engeland, Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Schotland en Frankrijk. Het station zendt van zes tot twaalf 's avonds zoveel mogelijk rechtstreeks uit. In het weekend begint SuperSport om twee uur 's middags met de uitzending.

Behalve voetbal zal SuperSport ook andere sporten brengen. Dit betekent live-verslagen van grote internationale evenementen als de Ronde van Spanje, het EK-hockey en het EK-volleybal. Dit laatste gebeurde al eerder in 1993 en leverde de NOS destijds een regen van klachten op. Geïnteresseerde kijkers konden de wedstrijd namelijk niet via de publieke omroep volgen, omdat de rechten bij FilmNet lagen. Voor de liefhebber zal SuperSport ook wedstrijden laten zien van de Nederlandse volleybal-, basketbal- en hockeycompetities, en zal aandacht worden besteed aan Amerikaanse competities van het basketbal, football en ijshockey.

De kijker betaalt voor SuperSport bijna veertig gulden per maand. FilmNet, dat geen sport meer biedt en voortaan uitsluitend films brengt, kost zo'n 45 gulden. Een combinatie van beide betaalzenders kost ongeveer 55 gulden. Dit is exclusief de noodzakelijke decoder. FilmNet verwacht dat van de ongeveer 200 duizend abonnees in Nederland een ruime meerderheid zal kiezen voor de combinatie.

Meer over