Superieur Dynamo is terug in de kop van de eredivisie

Kampioen Dynamo is teruggekeerd in de top van het clubvolleybal. In het eenzijdig duel tegen medekoploper Brevok maakten de Apeldoorners op ondubbelzinnige wijze duidelijk wie er momenteel de baas is in de competitie: 4-15, 3-15 en 4-15....

Van onze volleybalmedewerker

BREDA

Aan het begin van dit seizoen leek Dynamo niet in staat om het vertrek van Sander Mulder en Bas van de Goor op te vangen. De mannen van coach Henk Wever dreigden na enkele verliespartijen te vervallen tot de rol van een grijze subtopper.

Zaterdagavond maakten de Apeldoorners weer eens waar waarom ze zo vaak met de voetballers van Ajax vergeleken zijn. De vertrokken vedettes bleken in een paar maanden vervangen door nieuwe sterren uit eigen omgeving: Mike van de Goor en Mark Broere. Tot afgrijzen van de duizend Bredase toeschouwers was dit duo een permanente kwelgeest voor de thuisploeg, evenals de enige prof aan Gelderse zijde: Richard Schuil.

Dynamo zette de topper op twee punten volledig naar zijn hand: de middenblokkering en de opslag. Allebei de spelonderdelen leverden per set minstens drie punten op. Daarnaast was de inbreng van spelregisseur Jeroen Bijl zeer bepalend. De ex-international speelde een van de beste wedstrijden uit zijn carrière. Zijn opponent Michel Everaert daarentegen kreeg zelden een speelbare bal, verkrampte en kon slechts bij uitzondering een medespeler in scoringspositie brengen.

Brevok-trainer Ivo Martinovic maakte zijn spelverdeler echter geen enkel verwijt: 'Het is zinloos om ons spel tijdens deze wedstrijd te analyseren. Ons enige probleem was dat de tegenstander zonder meer formidabel speelde.'

Het ervaren Apeldoornse trainer-duo Henk Wever/Adri de Wilde legde alle verdienste voor het opzienbarende herstel van Dynamo bij de spelers zelf. 'Eind november hebben de spelers op eigen initiatief de koppen bij elkaar gestoken. Ze hebben zelf doelstelling gemaakt en een vaste hiërarchie binnen het team vastgesteld. Pas vanaf dat moment is de ploeg op volle toeren gaan draaien', aldus Wever.

Standen, vrouwen, eredivisie: AMVJ 17-34, VVC 15-24, Olympus 17-24, Animo 17-20, Martinus 16-18, Pollux 17-16, Volco 17-14, Sudosa 17-8, Lycurgus 16-4, Brevok 17-4.

Mannen: Dynamo 16-28, Brevok en Capelle 17-28, Zwolle 17-22, ZVH 14-20, AMVJ 17-14, Bovo 17-10, VVC 17-8, Radius 17-6, Sudosa 17-2.

Meer over