Supercup voor ZVH eerste stap op weg naar top

De volleyballers van ZVH uit Zevenhuizen toonden zich zaterdag in de strijd om de Supercup duidelijk sterker dan regerend landskampioen Dynamo....

Van onze volleybalmedewerker

AMSTELVEEN/AMSTERDAM

De genoegdoening na afloop was groot bij de spelers van ZVH. Uiteraard stemden de winst op Dynamo en het bereikte spelniveau tot tevredenheid. Wat echter het meest telde, was het feit dat ZVH zich na een mindere periode opeens als een topploeg had geëtaleerd.

De komst van de internationals Latuhihin en Grabert heeft ZVH duidelijke nieuwe impulsen gegeven. Vooral de professionele inslag van Grabert heeft rust in de ploeg gebracht.

Zaterdag profiteerde daarvan vooral de sierlijk aanvallende Edgar Tinkhof. Trainer Toon van de Burgt kon zich daardoor ook veroorloven om Brecht Rodenburg uit voorzorg aan de kant te laten.

'Brecht is donderdagavond pas teruggekomen van het Top Vier-toernooi in Japan', aldus Van de Burgt. 'Gezien zijn vroegere blessureperikelen is het beter als hij na zo'n overgang niet meteen vol aan de bak moet.'

Van de Burgt toonde zich lyrisch over de rol van Grabert: 'Een absolute prof. Hij stelt zich uiterst bescheiden op en toch wordt hij onmiddellijk door alle spelers als voorbeeld geaccepteerd.'

De Supercup bij de vrouwen ging naar VVC na een bijna vriendschappelijk onderonsje met kampioen Ommen (3-1). De Sallandse ploeg kon door blessures maar over zes speelsters beschikken. Daardoor kon VVC-trainer Appie Krijnsen ruimschoots kansen geven aan al zijn wisselspeelsters.

De verliezers van de strijd om de Supercup vielen enkele uren later toch nog in de prijzen. Jan Berendsen van Ommen werd tijdens het gala van de Vereniging Topvolleybal uitgeroepen tot trainer van het jaar. Jerine Fleurke - nu AMVJ - werd vanwege haar prestaties bij Ommen speelster van het jaar. De aanmoedigingsprijs ging naar Elles Leferink (17) van Pollux.

De eretitel ploeg van het jaar was voor kampioen Dynamo uit Apeldoorn. Bas van de Goor - nu bij Modena in Italië - kreeg voor zijn laatste competitie bij Dynamo de prijs van de beste speler. De aanmoedigingsprijs ging naar zijn broer Mike van de Goor.

Standen eredivisie vrouwen: 1. en 2. AMVJ Animo 3-6, 3. en 4. Pollux en Olympus 4-6, 5. VVC 2-4, 6. en 7. Lykurgus en Volco 3-2, 8. Martinus 4-2, 9. en 10. Sudosa en Brevok 4-0.

Eredivisie mannen: 1. Brevok 7-12, 2. Capelle 6-10, 3. Zwolle 5-8, 4. Dynamo 6-8, 5. AMVJ 7-8, 6. ZVH 5-6, 7. VVC 6-4, 8. Radius 6-2, 9. Bovo 6-2 en 10. Sudosa 6-0.

Meer over