Stukgelopen op 'n olympische ambitie

In de euforie van de overwinning wordt soms vergeten dat topsport bovenal lijden is. Het dossier-Pantani heeft dat weer eens duidelijk gemaakt....

Heppners leven kreeg in het weekeinde dat Pantani overleed een knauw. Hij eindigde die zondag bij de Amerikaanse olympische trials over 50 kilometer als vijfde. Athene leek onwaarschijnlijk ver weg en de atleet moet hebben gedacht aan wat hem vier jaar eerder was overkomen. Toen miste hij de Spelen van Sydney.

Heppner stortte destijds in, zei dat hij nooit meer iets met sport te maken wilde hebben en koos voor een carri in het leger. Het duurde tien maanden. Dit jaar had hij maar doel: de Olympische Spelen van Athene.

Bij de eerste kwalificatiewedstrijd ging het mis. En hoewel hij in mei nog een kans had gehad zich te plaatsen, moeten de herinneringen aan wat hem vier jaar eerder was overkomen, hebben overmand.

Donderdag 19 februari werd zijn lichaam gevonden aan de voet van de ruim 60 meter hoge Pine Valley Bridge, even ten oosten van San Diego. 'Hij had zijn bestaan ingericht op het snelwandelen. Het moet hem teveel zijn geworden', aldus de vader van Albert, Max Heppner.

Meer over