Stuk Simons naar Berlijn

De Nederlandse theatermaker Johan Simons en de Vlaming Luk Perceval zijn uitverkoren om met hun recente voorstellingen mee te doen aan het prestigieuze Theater Treffen (TT) in Berlijn. Tijdens het festival worden jaarlijks in mei de beste en belangrijkste Duitstalige theaterproducties van het afgelopen seizoen opgevoerd. Simons is intendant van de Münchner Kammerspiele en Perceval vast regisseur bij het Thalia Theater in Hamburg. De jury van TT koos van Simons Die Strasse. Die Stadt. Der Überfall. van Elfriede Jelinek, een stuk over de mode-industrie. Perceval is present met zijn regie van Jeder stirbt für sich allein, naar de roman van Hans Fallada.

Simons was ook vorig jaar geselecteerd, toen met een drieluik van Sarah Kane. Dit jaar is zijn groep uit München met nog een productie aanwezig: Orpheus steigt herab van Tennessee Williams, in regie van Sebastian Nübling.

Van het HAU in Berlijn, het theater waarvan de voorheen in de Rotterdamse Schouwburg werkzame Annemie Vanackere nu de baas is, is Disabled Theater van Jerôme Bel geselecteerd.

Van het Schauspielhaus Köln zijn twee stukken te zien: Reise durch die Nacht (regie Katie Mitchell) en Die Ratten (regie Karin Henkel).

undefined

Meer over