Studio Sport: Nederland - Kazachstan, 3 over de grens, Nooit meer slapen

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Trainer Guus Hiddink spreekt met zijn spelers tijdens een training in voorbereiding op de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Kazachstan. Beeld anp
Trainer Guus Hiddink spreekt met zijn spelers tijdens een training in voorbereiding op de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Kazachstan.Beeld anp

3 over de grens
NPO 3, 19.30 uur

Vier Nederlandse artiesten reizen door Afrika om te zien hoe kinderen daar leven. In de eerste aflevering reist rapper Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig door Oeganda, waar kinderuibuiting een groot probleem is. Hij ziet hoe jongens 's nachts met gevaar voor eigen leven vissen in het Victoriameer.

Studio Sport: Nederland- Kazachstan
NPO 3, 20.00 uur

Na de pijnlijke nederlaag tegen ­Tsjechië heeft het Nederlands elftal iets goed te maken in de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016. De NOS doet rechtstreeks verslag, met commentaar van Jeroen Elshoff. Oud-bondscoach Bert van Marwijk levert de analyses.

Zeg eens B
NPO 1, 21.30 uur

Nieuw programma waarin Caroline Tensen volwassenen volgt die moeite hebben met lezen en schrijven. Met behulp van een taalcoach worden de problemen aangepakt. Een van de deelnemers is de 73-jarige Toon. Voor hem was zijn gebrek aan taalkennis nooit een probleem, totdat zijn vrouw overleed.

Alleen Elvis blijft bestaan
Canvas 22.35 uur

In deze Zomergasten-achtige interviewserie is ditmaal schrijver Herman Brusselmans te gast. Samen met ­presentator Thomas Vanderveken laat Brusselmans twaalf televisiefragmenten zien die hem na aan het hart liggen. Aan de hand van de fragmenten vertelt hij over zijn leven en zijn rap uitdijende oeuvre.

The Graham norton show
bbc1, 23.35 uur

Monty Python-komiek John Cleese is te gast bij Graham Norton om te ­vertellen over zijn nieuwe boek So Anyway. Verder wordt de rode bank ­bevolkt door de Amerikaanse countryzangeres Taylor Swift en de in ­Engeland controversiële cricketspeler ­Kevin Pietersen. Er is een optreden van zanger Neil Diamond.

Nooit meer slapen
NPO radio 1, 00.02 uur

Singer-songwriter Lucky Fonz III maakt dit najaar een opvallende stap in zijn carrière: hij gaat het theater in met zijn eerste cabaretvoorstelling Neurose, geur & maneschijn. Het is een onemanshow over zingeving, mislukken en opkrabbelen. Anton de Goede ontvangt Lucky Fonz III, mét gitaar, in de studio.

Meer over