Studio Sport, College Tour en Top Gear

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Sven Kramer in actie op de 10.000 meter tijdens het NK afstanden in Thialf. Beeld anp
Sven Kramer in actie op de 10.000 meter tijdens het NK afstanden in Thialf.Beeld anp

Studio Sport NPO 1, 16.30 UUR

Verslag van de eerste World Cup-schaatswedstrijden van het seizoen. In Obihiro, Japan rijden de sprinters de 500 meter en staan de 5.000 meter (mannen) en 3.000 meter (vrouwen) op het programma. Voor Nederland komen onder anderen Ireen Wüst, Sven Kramer, Margot Boer en Jan Smeekens op het ijs.

College Tour, NPO 3, 20.25 UUR

Bill Gates was gisteren in Den Haag, onder meer om te praten met minister-president Mark Rutte. Hij vond ook een gaatje in zijn agenda voor Twan Huys. De miljardair en filantroop komt onder andere vertellen over zijn Foundation, die ook investeert in de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV.

Top Gear, VERONICA, 20.30 UUR

Met een Lexus LFA, Aston Martin Vanquish en Dodge Viper onder de kont, maken Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May een roadtrip door de Verenigde Staten. De reis brengt ze naar Las Vegas, het circuit van Willow Springs (waar ze een wedstrijdje tegen een vliegtuig racen) en de grens met Mexico.

De Lexus LFA tijdens de Chicago Auto Show in de Verenigde Staten. Beeld epa
De Lexus LFA tijdens de Chicago Auto Show in de Verenigde Staten.Beeld epa

De Muur, NPO 2, 21.05 UUR

Het verhaal van de 2.700 kilometer lange zandwal in de Westelijke Sahara, die daar in 1975 werd neer gelegd door Marokko om een einde te maken aan de onafhankelijkheidsstrijd van de Sahrawi. Menno Bentveld bezoekt er vluchtelingenkampen en krijgt toegang tot de 'vrije zone', aan de andere kant van de muur.

Erica op reis, NPO 1, 22.15 UUR

Start van een nieuwe reisreportagereeks met Erica Terpstra, die in deze eerste aflevering een bezoek brengt aan Cuba. Ze krijgt er een rondleiding door een rum- en sigarenfabriek en ze ontmoet Felix Savon, drievoudig winnaar van olympisch goud bij het zwaargewicht boksen, en een excentrieke Santeria-priester.

Erica Terpstra in het Holland Heineken Huis tijdens de Olympische Spelen in Londen. Beeld anp
Erica Terpstra in het Holland Heineken Huis tijdens de Olympische Spelen in Londen.Beeld anp

Nooit meer slapen, NPO RADIO 1, 00.30 UUR

Te gast is beeldend kunstenaar Emo Verkerk, van wie deze winter in Gemeentemuseum Den Haag zo'n negentig schilderijen en beelden worden geëxposeerd. Daarnaast aandacht voor een nieuwe opvoering van Herman Heijermans' klassieker Beschuit met muisjes door Toneelgroep Oostpool.

Meer over