Studenten klagen over gebouw

Het college van bestuur van de kunstacademie ArtEZ in Arnhem gaat met studenten praten over het leefklimaat in het gebouw van de faculteit dans en theater....

ANP

De studenten betitelen het prijswinnende gebouw als onleefbaar. Het gebouw is grotendeels ondergronds aangelegd.

In het gebouw uit 2004, van architect Hubert-Jan Henket, werken studenten en docenten tot 11 meter onder de grond. Henkets ontwerp heeft door de bijzondere constructie tal van architectonische prijzen gewonnen. Het gebouw telt 23 studio's en een theaterzaal.

De faculteit voor Theater en Dans telt 7000 vierkante meter en is 11 meter hoog. Om het verblijf ondergronds psychologisch niet te zwaar te maken, is een grote glaskap aangebracht die het gemeenschappelijke atrium van daglicht voorziet.

Volgens de studenten, en ook een aantal docenten, valt er in het pand niet te werken. Ze beklagen zich over het klimaat. Het is volgens hun benauwd en te warm of te koud. 'Om de klimaatproblemen op te lossen, zetten we de deuren van de lokalen open, maar dan is het te lawaaiig', aldus een woordvoerster.

Als klap op de vuurpijl moesten enkele banken op last van de brandweer uit het pand verdwijnen. De banken waren daar door de studenten neergezet om het gebouw wat leefbaarder te maken. De studenten voerden vrijdag al actie om hun ongenoegen kenbaar te maken. Het college van bestuur gaat na de meivakantie met de studenten om de tafel zitten om een oplossing te zoeken.

Meer over