nieuwsden haag

Stroomstoring in Den Haag legde urenlang het stadscentrum plat

Een stroomstoring heeft maandag een deel van Den Haag getroffen. Het stadhuis werd afgesloten voor bezoekers en een aantal trams kon slechts een deel van de route rijden. Pas na acht uur was de storing verholpen.

Gesloten winkels in het hart van Den Haag, vanwege de stroomstoring. Beeld ANP
Gesloten winkels in het hart van Den Haag, vanwege de stroomstoring.Beeld ANP

De storing trof 37 duizend huishoudens in de westkant van Den Haag. Delen van het centrum, Scheveningen, Duindorp en het Statenkwartier hadden geen stroom. Winkelend publiek in het stadscentrum stond voor dichte deuren van onder meer de Bijenkorf.

Volgens netbeheerder Stedin is de storing te wijten aan een probleem in het hoofdverdeelstation bij de energiecentrale. Stedin en de brandweer doen onderzoek.

Rond het middaguur was een groot aantal afnemers in Den Haag al weer van stroom voorzien.

Er stond rook in het hoofdverdeelstation, aldus Stedin. De brandweer ventileerde het pand. Daarna kon het het onderzoek naar het herstel van de rest van de stroomstoring beginnen. Dat bleek inderdaad te komen door een brand in het hoofdverdeelstation.

In Alphen aan den Rijn is een kleinere stroomstoring gaande, die volgens netbeheerder Liander ongeveer zeshonderd klanten treft. Liander denkt dat de problemen rond half twee maandagmiddag weer zijn opgelost.

Meer over